Polonia, el musical
7Nota Final

Després de l’èxit de La Família Irreal, la gent de Minoria Absoluta s’ha posat les piles i, aprofitant l’èxit del ja mític programa de televisió i la conjuntura del procés i la consulta del 9N, han presentat al Poliorama Polònia, El Musical.

Per fer-ho, l’equip de guionistes habituals del programa (Toni Soler, Pau Escribano, Jaume Buixó, Júlia Cot i Joan Rufas) ha comptat amb la col•laboració de Jordi Galcerán al guió i Xavier Ricart a la direcció.

Partint de la cimera convocada pel President Mas (Bruno Oro) a l’Hotel Nacional amb motiu de l’anàlisi dels resultats de la convocatòria del 9N i del disseny del futur proper de Catalunya, assistirem a un vodevil de dimensions gegantines, plegat de personatges, equívocs i embolics on els números musicals divertidíssims acompanyaran el retrat i la sàtira als que ens tenen acostumats els de Polònia.

Vuit actors (Bruno Oro, Queco Novell, Ivan Labanda, Mireia Portas, Xavi Serrano, Agnès Busquets, David Olivares i Anna Bertran) donen vida a més de 15 personatges de la vida política i cultural del país, en una comèdia d’embolics esbojarrada que funciona molt bé tant pel guió com pels actors, i que aconsegueix gran ritme i dinamisme durant les gairebé dues hores que dura l’espectacle.

L’escenografia que representa l’Hotel Nacional (i també el balcó de la Generalitat, o el passadís de les afores on s’apareixen els expresidents) està molt ben aconseguida i es mou quasi tant com les entrades i sortides (i canvis de personatge i per tant de vestuari i caracterització) dels seus personatges. Tot és dinàmic a Polònia, El Musical i ha estat una agradable sorpresa perquè a mi em feia una mica de por que l’adaptació de televisió a escena es convertís en una mera successió d’esquetxos i números musicals sense gaire connexió. Però no, malgrat l’estructura del programa que coneixem es manté en gran part, i a vegades les escenes són veritables duels entre dos personatges, Polònia, El Musical construeix una història que malgrat la seva bogeria i embolicamenta manté el dinamisme i la unitat al llarg de la funció.

Polonia, el musical Teatre Poliorama

L’únic aspecte negatiu van ser els problemes de so que van tenir lloc com a mínim el dia que jo vaig assistir (el 9 de novembre, simbolisme total), i que feia que a vegades no se sentís a algun actor o justament al contrari, que de cop un micro o un altaveu sonés manifestament més alt que la resta. Suposo que aquestes qüestions merament tècniques seran resoltes sense més complicació en properes representacions.

Un espectacle, doncs, apte per a tots els públics (sempre que els agradi riure’s de la pròpia identitat), però que, a jutjar per la canalla que tenia a la filera de davant, és potser una mica massa llarg pel jovent.

La resta de personal, posem per sobre dels 15 anys, vam riure i gaudir força.


Es pot veure a: Teatre Poliorama
Text: Jordi Galcerán
Intèrprets: Bruno Oro, Queco Novell, Agnès Busquets, Mireia Portas, Ivan Labanda, Xavi Serrano, Anna Bertran i David Olivares


Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies