"El gran frío" de Rosa Ribas i Sabine Hofmann
7Valoració

Potser no sóc el més ràpid ni el més original a l’hora de recomanar a tots els amics de la Finestra digital la lectura de El gran frío. Rosa Ribas i Sabine Hofmann porten temps recollint lloances i bones crítiques per aquest treball. L’última vegada que vaig obrir aquest pati de veïnes que és Facebook vaig llegir amb alegria que el llibre es traduïa a l’anglès, al japonès i l’alemany (segur que em deixo notícies sobre aquest tema). Tot un èxit.

Les aventures d’Ana Martí, la soferta protagonista d’aquest llibre (i d’una primera part que m´apresuraré a rescatar de la meva biblioteca, Don de lenguas) transcorren a la fosca Espanya de postguerra. En aquesta ocasió la trobem escrivint sota pseudònim al famós diari El Caso, les dues escriptores ens presenten la seva protagonista d’una manera efectiva i audaç: les resolució d’un cas que ens mostra una trama de prostitució a Barcelona. Aquí podem entendre ràpidament en quina situació es troba Ana Martí i de pas ens deixen bocabadats amb el funcionament de certs estaments socials i la problemàtica de ser dona en aquesta època. Tot això en unes poques pàgines.

Amb una prosa clara i endimoniadament ben documentada viatjarem al Maestrazgo aragonès per intentar resoldre el cas d’una nena a la qual presumptament li han sortit estigmes i a qui tots els adults de la regió li professen una fe incondicional. Ana haurà de lluitar amb l’única ajuda de la seva audàcia per poder resoldre un cas en el qual ni tan sols ella creu. Un viatge per l’Espanya profunda en l’any més fred que ningú recorda. Un lloc on la dona encara té menys pes, on el caciquisme adquireix tints medievals. No desvetllaré més detalls de l’argument, els animo a deixar-se portar per la bona ploma d’aquestes dues escriptores. La novel·la negra espanyola està en un moment fascinant.


Editorial: Siruela
ISBN: 978-84-16120-64-2
Pàgines: 312
Preu: 17,95€

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X