Superman contra el mundo
10Valoració

Bones notícies: ecc cómics dedica un tom especial, editat amb el bon gust i cura habituals, a l’excel·lent treball del dibuixant gallec José Luis García-López al capdavant de la capçalera de Superman, realitzat durant els anys setanta. Una magnífica mostra de l’esplendor dels còmics de la Silver Age de DC, en el qual destaca la imprescindible aventura Superman vs. Wonder Woman.

José Luis García-López és –amb permís dels clàssics del còmic de superherois Wayne Boring i Curt Swan– el responsable de la imatge més emblemàtica de Superman. A mitjans dels anys setanta, aquest dibuixant superlatiu va decidir mudar-se a Nova York i al cap de poc temps va aconseguir cridar l’atenció de l’editor de DC Comics Joe Orlando, qui li va ordenar debutar –com entintador de Dick Dillin– en la revista Action Comics. Ben aviat el seu portentós domini de l’anatomia humana i de la composició de pàgina li van portar a convertir-se en l’autèntic renovador del per aquella època una miqueta oxidat home d’acer. La seva revisió de la figura del kryptonià es convertiria en un dels emblemes de l’esperit renovador de la Silver Age –al costat del Batman crepuscular de Neal Adams–, malgrat que en realitat l’artista de Pontevedra tampoc va dibuixar massa aventures de Superman al llarg de la seva trajectòria. Posteriorment, García-López seguiria sorprenent als lectors de DC amb treballs inoblidables com la maxi-sèrie Atari Force –aprofitem per redoblar les nostres pregàries perquè ecc s’animi a publicar-la algun dia– o la novel·la gràfica Camino a la perdición; treballs que el convertirien en definitiu dibuixant de culte.

Vinyetes de "JOSÉ LUIS GARCÍA-LÓPEZ - SUPERMAN CONTRA EL MUNDO"

Ara ecc publica aquesta excel·lent recopilació de les aventures del Superman dels setanta il·lustrades per García-López, amb guions de Martin Pasko, Elliot S. Maggin i el gran Gerry Conway. En elles trobem el genuí sabor del classicisme super-heroic, a estones deliciosament ingenu però sempre emocionant i replet d’enginy. Entre els clàssics que aquí trobaran, destaca l’aventura en tres parts en la qual Superman s’enfronta a una expeditiva Supergirl i sobretot a un malvat que –com el mateix Miguel Arias Cañete– obté la seva energia de contaminar el planeta. Però sobretot, aquesta recopilació destaca per contenir una veritable peça mestra de l’Edat de Plata, enyorada pels afeccionats des que a mitjan vuitanta la publiqués per primera vegada al nostre país l’editorial Bruguera. Es tracta del llegendari Superman vs. Wonder Woman de 1979, en el qual se’ns ofereix un llegendari combat entre Superman i la poderosa amazona –primer a la ciutat de Metropolis i després a la superfície lunar– en el context de la Segona Guerra Mundial. Aquest especial es gaudeix encara avui com un excel·lent còmic de vocació retrocool, que recorda als millors films de propaganda antinazi del Hollywood clàssic i la paranoia de la posterior Guerra Freda. Conway signa un guió que recorda inequívocament a les pel·lícules de guerra i espies de directors com Otto Preminger o el Fritz Lang de l’etapa americana, al mateix temps que García-López ofereix algunes de les millors pàgines de tota la seva carrera. Al llarg de la història apareixen, vilans com el japonès Sumo i el nazi Barón Blitzkrieg –un temible enviat d’Adolf Hitler als Estats Units, amb un inquietant aspecte a mig camí entre el Dr. Muerte i una versió tenebrosa d’Iron Man–, a més dels cameos d’Albert Einstein o el president Franklin Delano Roosevelt, a més de la pertorbadora presència de la bomba H; fatal advertiment del poder devastador d’uns éssers humans obstinats a emular el poder dels déus, o pot ser que dels superherois.


Editorial: ECC
Pàgines: 176
Preu: 17,95€
Guió: Elliot S. Maggin, Gerry Conway, Martin Pasko
Dibuix: José Luis García-López

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies