El amor es extraño
6Valoració

A “El amor es extraño”, Ira Sachs torna a escollir una parella homosexual com a protagonista, tal com ho feia al seu anterior film “Keep the lights on“, però on hi havia més cruesa i conflicte aquí es transforma en normalitat i naturalitat…simplement en amor.

Després de 39 anys de vida conjunta, Ben (John Lithgow) i George (Alfred Molina) aprofiten la nova llei i decideixen casar-se. De tornada de la lluna de mel, a causa de la revolada mediàtica que va generar el seu matrimoni, acomiaden a George del seu lloc com a director del cor d’una escola catòlica mixta. De sobte, la parella descobreix que no pot pagar la hipoteca del seu petit pis a Chelsea, per la qual cosa han de mudar-se i vendre-ho. Pocs dies després de celebrar les noces, el grup d’amics i parents torna a reunir-se per veure com, entre tots, poden ajudar a Ben i a George. Mentre intenten replanificar la seva vida i trobar una nova llar, en Ben compartirà casa amb el seu nebot, la seva dona (Marisa Tomei) i el fill d’amdos (Charlie Tahan). Per la seva banda, en George es quedarà a l’apartament d’uns amics. La distancia afectarà irremeiablement la parella posen potes enlaire la tranquil·litat dels qui els acullen.

Ira Sachs torna a escollir a “El amor es extraño” a una parella homosexual com a protagonista com ja ho va fer-ho a “Keep the lights on“. Aquest cop, però, canvia cruesa i conflicte per normalitat i naturalitat allunyant el focus de la sexualitat de la parella i el centra en l’amor que els uneix independentment del seu sexe. En “El amor es extraño” la homosexualitat dels protagonistes és doncs un detall circumstancial per parlar de l’amor, dels pilars que fonamenten una relació de parella, de la iniciació sentimental, dels lligams que uneixen una família o dels efectes del pas del temps i de la distància en una parella enamorada. Ho fa combinant drama i comèdia en les dosis perfectes per no convertir el resultat en un “dramón” amb totes les de la llei. El conjunt té un to distès que alleugereix les difícils circumstàncies de la parella mentre retrata un moment puntual de la seva vida. Un instant que ho capgira i ho transforma tot.

El amor es extraño

De la naturalitat del film i de la parella protagonista en té bona part culpa -en el bon sentit de les paraules- les grans interpretacions de dos actors que, simplement, te’ls creus per molt que els hagis vist en un munt d’altres films i sèries. John Lithgow i Alfred Molina estan esplèndids donant vida a aquesta parella separada, que s’enyoren com mai i que volen fer sobreviure el seu amor malgrat els impediments de la llar absent. Una parella que es converteix en tendre i entranyable i per la que l’espectador pateix. Per desgracia el film d’Ira Sachs deriva en alguns moments, se li dispersa la trama entre uns quants fronts oberts, que desconcerten l’espectador o poden deixar-lo, sobretot en el desenllaç, amb una sensació què no ha acabat d’entendre tot el que volien dir-li.

Amb tot “El amor es extraño” és una bona opció si voleu una història íntima, sense artificis, amb una parella entranyable i un bon grapat de bones interpretacions.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies