“Songs of innocence” dels U2
6Valoració

El tretzè àlbum dels U2 presumeix de ser un dels seus treballs més personals. Així han volgut reflectir-ho en la portada de la seva edició en format físic, una fotografia obra de Glen Luchford en la que apareix el bateria Larry Mullen Jr. fent de pare protector abraçant el seu fill de 18 anys. “Amb aquest disc hem buscat el costat més cru, nu i personal”, afirma Bono. Una forma ben bonica de presentar un disc que sorprèn més pel seu pla de negoci que pel seu contingut, francament.

Com molts haureu notat, “Songs of Innocence” ens va sorprendre a tots fa unes setmanes colant-se en el nostre iTunes com un regal caigut del cel. Un regal que els ha sortit ben rendible als U2, ja que, segons diuen, Apple els ha lliurat un bonic xec de 100 milions de dòlars que tenien per allà per celebrar la presentació del seu nou iPhone i el Apple Watch. A això hauran de sumar-se les vendes dels formats físics del disc, disponibles des del 13 d’octubre.

Han passat cinc anys del seu anterior treball i les ganes d’escoltar el nou dels U2 pot ser que hagin posat les expectatives massa altes. Per molt que hagin buscat cobrir-se de modernitat envoltant-se de productors com Danger Mouse (Gnarls Barkley, The Black Keys), Paul Epworth (Adele, Coldplay) o Ryan Tedder (Jennifer Lopez, Adele), i per molt que els temes inclosos en “Songs of Innocence” versin sobre les seves experiències juvenils, tot es queda en un simple posat. Al disc li falten ganes, risc, sap a fons d’armari, i encara que sí trobem algun que altre encertat repunt d’intensitat creativa, aquests es trenquen al llarg de cada cançó.

Versions físiques de "Song of innocence" dels U2

De totes maneres “Songs of Innocence” es deixa escoltar de bon grat, i poc es triga en començar a taral·lejar alguns dels seus temes, sobretot els que conté la primera meitat del disc. Com “The Miracle (Of Joey Ramone)” i la seva entrada poderosa, “Every Breaking Wave” (la gran balada), “California (There Is No End to Love)” (amb un de les millors tornades del disc), o “Volcano” i aquest baix funk, ideal per cridar-la mentre condueixes o, perquè no, gaudir-la en un directe dels U2.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies