Raro, tú
6Valoració

“Un arriba als cinquanta i se n’adona, de vegades, que allò “normal” no és tan normal, i allò “estrany” no és tan estrany. I que allò “normal” i allò “estrany” sovint venen preestablerts, preprogramats per educació, societat, sistema, costums… “Raro, Tú!” és un cúmul de reflexions sobre la moral, la vida, el món, el sexe, la política, “ells”…una visió còmica i mordaç sobre el gran teatre de la vida.

Albert Boira, totalment recuperat de l’infart que va patir fa exactament un any, torna a l’escenari amb l’urna de les seves cendres entre les mans; com un au fènix vestida amb una eclèctica barreja de gèneres i estils – un top d’encaix transparent conviu amb una xupa de cuir negre motorista. I arriba per parlar-nos, amb un llenguatge directe, intel•ligent i atrevit, de la mort, de la vida i de tot el que hi ha entremig.

Però aquest cop ho fa a El Molino; l’emblemàtic teatre del Paral•lel que convida (o potser exigeix) als seus intèrprets que baixin la mirada cap al públic i l’integrin en el divertiment; i així ho fa Boira que el dia de l’estrena va aprofitar l’assistència entre el públic de Godoy per il•lustrar algunes de les seves situacions i acudits.

Darrera cada gag de l’humorista hi ha una cuidada reflexió que ens arriba amb tota la força que té el riure; moltes vegades ens permet obrir la ment i pensar millor que no pas quan ens intenten impactar amb un missatge de forma frontal. Boira no sembla tenir cap pretensió de fer reflexionar o d’alliçonar, però sap perfectament quan i com expressar les veritats que ressonen fortament entre tot el públic. Com el fet que ens semblin “normals” coses que no ho haurien de ser; com tota la hipocresia i contradiccions del món on vivim.

Albert Boira és un veterà del monòleg que navega amb facilitat sobre l’escenari, barrejant el guió amb d’improvisació i fent que a vegades resulti difícil saber en quin dels dos mars es troba. Quan aplica el gest a la paraula es quan més brilla; i el fet que gaudeixi tant a l’escenari es contagia fàcilment al seu públic.

“Raro, Tú” serà la sessió “golfa” de El Molino durant els propers cinc dissabtes, i us recomano que el visiteu si teniu ganes de riure ben a gust i de sentir moltes d’aquestes veritats de sentit comú que tothom sap però ningú qüestiona mai.


Es pot veure a: El molino
Intèrprets: Albert Boira


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies