Delikatessen
5Valoració

“Ens trobem en una festa. Una festa de la qual no teníem notícies i amb unes normes curioses. Un lloc on sonaran temes festius com Je ne veux pas travailler o Fever i d’altres més íntims com Amado Mío o Samba one note. Tots nosaltres som els convidats d’aquest cabaret festiu que viatja a través de situacions còmiques, històries d’amor i desamor, esquetxos inversemblants i tocs de percussió corporal a partir del cant a cappella i de l’humor.”

Aquestes “normes curioses” que menciona el programa de mà, fan que entendre el codi, l’espai i el temps ens tingui desubicats durant els primers minuts. S’obren les llums: quatre actrius, totes pulcrament vestides amb vestit negre i samarreta blanca, habiten una caixa negra amb quatre cadires. Les lletres de les primeres cançons, la majoria en anglès, no semblen tenir gaire a veure amb el que s’està representant. Poc a poc, les enginyoses entrades del diccionari fictici creat per la ploma de Llàtzer Garcia, van lligant unes escenes amb les altres. És llavors, quan habitem el moment present i deixem d’intentar desxifrar més enllà del que està passant, quan el títol de l’espectacle cobra sentit i ens trobem assaborint una petita delikatessen; un ram de cançons de moltíssims gèneres diferents, combinats com un buquet de colors; cada tema amb el seu olor, forma i color particulars. Fado, pop, soul, broadway… tots els gèneres tenen cabuda dins una deliciosa vetllada.

L’humor, tot i no ser desternillant, és intel•ligent i es val de la interpretació i no només de les paraules per fer riure. Maria Casellas, Maria Cirici, Mònica Samit i Esther Westermeyer, les quatre intèrprets, tenen una sorprenent versatilitat vocal i estan acústicament integrades entre sí a la perfecció. El text de Llàtzer genera múltiples trencaments de la quarta paret que posen el públic en guàrdia i hi focalitzen l’humor.

Delikatessen Nau Ivanow

Tot i començar baix d’energia, aviat agafa ritme i enganxa el públic. Delikatessen és més que un concert, sense arribar a tenir el pes d’una obra. Una vetllada diferent, una petita festa a la que estem convidats, recomanable en especial als melòmans a qui ens agrada la simplicitat i la bellesa de les veus a capella.


Es pot veure a: Nau Ivanow
Text: Delikatessen i Llàtzer Garcia
Intèrprets: Maria Casellas, Maria Cirici, Mònica Samit i Esther Westermeyer


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies