"El silenci dels pactes"
6Valoració

Marc Moreno, l’editor darrere de Llibres del Delicte, és també l’autor d’una de les obres publicades per l’editorial. Amb “El silenci dels pactes”, Moreno decideix formar part del cada cop més extens i interessant grup d’autors que ens han portat novel·les de gènere ambientades en entorns força coneguts i amb els que ens podem sentir identificats.

El punt de partida d’aquesta obra és l’assassinat (¿involuntari?) d’una prostituta a mans d’un important empresari. A partir d’aquí diverses històries s’aniran desplegant al principi de manera independent: empresaris sense escrúpols que busquen qualsevol camí per fer fortuna, periodistes que perden la independència i es penedeixen, agents de l’ordre que intenten trobar una mica de motivació i immigrants desesperats.

Tots aquests personatges aniran veient com les seves històries d’una manera o altra estan relacionades i totes tenen a veure amb la corrupció, la falsedat i la falta d’ètica personal i professional que trobem a la nostra societat. Marc Moreno ha decidit explicar-nos una història que podria estar present a qualsevol article de premsa que llegim cada dia, una història amb un ampli vessant realista que comença a poc a poc però que a mesura que avança el llibre s’accelera i resulta molt atractiva.

A les obres publicades per Llibres del Delicte estem acostumats a trobar històries molt properes, narracions curtes que van al gra i ofereixen un producte concentrat però interessant per al lector. “El silenci dels pactes” repeteix l’esquema amb una trama molt ben interrelacionada i uns personatges ben dissenyats en general, encara que hi ha certs desequilibris entre alguns d’ells. Tenint en compte que és un novel·la de 200 pàgines és impossible donar el mateix espai i dedicar la mateixa cura a tots ells i és per això que crec que alguna de les trames, per exemple la de la relació homosexual entre l’Oriol i l’August (i en particular el personatge de l’Oriol), es podria haver retallat en benefici d’altres personatges. Tot i així l’equilibri entre les històries és molt correcte i tot avança amb un ritme ben mesurat.

“El silenci dels pactes” és una bona mostra del treball que està fent el Marc Moreno com a editor (i autor). No és un llibre perfecte però ofereix un bon entreteniment a un públic que vol gaudir d’una història de gènere ambientada en el nostre dia a dia.


Editorial: Llibres del Delicte
ISBN: 978-84-941064-5-3
Pàgines: 205
Preu: 14,95€

MARC MORENO (Barcelona, 1977) és periodista, escriptor i editor. Col·labora habitualment amb els suplements de La Vanguardia i la revista Lonely Planet. Com a escriptor ha publicat les novel·les Independència d’interessos (Llibres del Delicte, 2013) i Cabdills (Actéon, 2011). Els Silencis dels Pactes és la seva tercera novel·la on continua aprofundint en el gènere negre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies