Sister Act
8Valoració

“Quan la diva de la música disco, Deloris Van Cartier, és testimoni d’un assassinat, s’amaga a la cerca de protecció a l’únic lloc en el que pensa que no la trobaran… un convent! Fent serves les seves dots musicals i la seva veu potent per inspirar al cor del convent, Deloris aporta una bufada d’aire fresc a l’església i a la seva comunitat, però en fer-ho es descobreix la seva tapadora”

Ha arribat al Teatre Tívoli, després de fer escala a Broadway, el fenomen musical que es va estrenar a Londres al 2009: Sister Act, versió en comèdia musical de la coneguda pel•lícula familiar protagonitzada per Whoopi Goldberg.

L’actriu, productora de l’espectacle, va venir a Barcelona per formar part de la presentació del musical. “El show no curarà el càncer; però et diré el que pot fer. Et pot donar dues hores de descans del dolor del càncer. No acabarà amb la violència; però et pot donar dues hores de descans de tota la lletjor del món. Et puc garantir que et farà sentir millor.” Ho hem comprovat: Es tracta d’un huracà imparable d’energia i diversió, amb unes veus que et faran tocar el cel. Delícia pura pels amants del gènere musical que tinguin ganes de passar-s’ho bé.

Pels qui no us soni el nom d’Alan Menken, segur que podeu recordar almenys una cançó de cadascuna de les pel•lícules per les que ha treballat: La Bella i la Bèstia, Aladdin, La Sirenita, Pocahontas… una llarga llista d’èxits que li ha donat vuit Oscars i moltes més nominacions. Ell signa la música fresca, dinàmica i que de ben segur et farà voler aixecar-te a ballar. Una barreja de disco, soul i comèdia musical que està disponible en la seva versió original, i que sona divina en directe, dirigida per Arnau Vilà i portada a la màxima potència per Mireia Mambo (Deloris) i Àngels Gonyalons (Mare Superiora). Tot i que el personatge de Gonyalons bàsicament es manté pla en la seva oposició als mètodes de Deloris, els seus temes musicals aporten un contrapunt emotiu als ritmes més engrescadors de la protagonista.

Sister Act Teatre Tívoli

Pels espectadors més exigents quant a la interpretació, cal dir que Sister Act es queda curt en les escenes de text, que tot i estar inflades d’energia resulten massa lleugeres. L’obra no pretén anar més d’enllà de la diversió, i ho aconsegueix sobradament. La televisiva Sílvia Abril roba més d’una escena amb el seu petit paper (el de la bona confitura): la seva “Hermana María Lázaro” és un personatge deliciosament freaky dels que són la seva especialitat. D’altra banda, Juan Delgado, que interpreta l’interès romàntic de la protagonista, no està a l’alçada de la seva parella a l’escenari. Sorprèn Gara Roda (Germana María Roberta) amb una de les interpretacions més emotives de la vetllada, cap al final del segon acte.

Amb una escenografia i un vestuari amb sobredosi de llum, color i purpurina, una música que voldreu tornar a escoltar i un missatge que ens convida a deixar de banda els prejudicis, Sister Act és una font imparable de bon rotllo que de ben segur farà gaudir i somriure a públics de totes les edats.


Es pot veure a: Teatre Tívoli
Intèrprets: Mireia Mambo, Àngels Gonyalons, Fermí Reixach, Silvia Abril, Enrique Sequero, Juan delgado, Gara Roda, Malia Conde, Hector Fernández, Ramón Balasch, Gerard Minguez.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies