Relatos Salvajes
9.5Valoració

Heu sentit mai l’impuls de saltar-vos els convencionalismes, les normes establertes, la bona educació i deixar-vos endur pels instints més bàsics de revenja? Doncs “Relatos salvajes” és això una comèdia gamberra basada en les reaccions desaforades i extremes de gent normal i corrent com tu, com jo que esclata, perd el control i es deixa endur pels instints més bàsics.

“Relatos salvajes va ser la gran sorpresa de l’últim Festival de Canes, i després d’allò ha estat la catarsi col·lectiva per la resta de festivals per on ha passat, com San Sebastián o Sitges provocant rialles i aplaudiments espontanis al llarg del seu metratge.

La seva recepta és senzilla, sis episodis diferents. Sis històries amb un element comú: totes tracten sobre persones que, superades per les circumstàncies, esclaten i creuen la frontera del que és civilitzat per entrar en la barbàrie regits pels més purs instints bàsics. “Relatos salvajes” s’entrega al plaer que dóna perdre el control.

Relatos salvajes

Històries curtes, impactants, plenes d’humor negre amb un punt macabre i gamberro i amb girs sorpresa són els ingredients d’una pel·lícula coproducció hispano-argentina dirigida i escrita per Damián Szifrón i que compta amb un bon repartiment amb noms com Ricardo Darín, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Érica Rivas, Rita Cortese, Julieta Zylberberg o Darío Grandinetti entre altres.

“Relatos salvajes” és sens dubte una de les estrenes de la temporada. Amb una història curta i fabulosa que passa dins d’un avió a manera introductòria, el film assenta els principis del que veuran els espectadors, una comèdia gamberra, deliciosament brutal, que els farà riure i els sorprendrà a parts iguals. Després d’aquest, una sèrie de relats -estructurats de la manera clàssica amb presentació, nus i desenllaç- s’aniran succeint: un home (Ricardo Darín) fart de què la grua se l’emporti el cotxe, una cambrera (Julieta Zylberberg) que ha de servir en el cafè on treballa a l’home que va causar la desgracia de la seva família, un pare (Oscar Martínez) que sembla disposat a tot per protegir el seu fill, un conductor (Leonardo Sbaraglia) que s’enganxa amb un altre a la carretera i una núvia (Erica Rivas) que descobreix un secret del seu marit acabat d’estrenat. Tots ells reaccionaran de maneres imprevistes, poc lògiques i, sobretot, poc habituals segons el comportament estàndard en una societat civilitzada.

Relatos salvajes

“Relatos salvajes” és una pel·lícula mil·limètrica, desinhibida, deliciosament gamberra amb bones interpretacions i un guió que ho fa encaixar tot a la perfecció. És el film que heu d’anar a veure al cinema si us voleu oblidar de tot, riure sense complexos i deixar-vos endur pel plaer que dóna perdre el control.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies