It Follows, de David Robert Mitchell i La French, de Cédric Jiménez, han protagonitzat la nostra darrera jornada en el Festival. Mentre comencen les travesses pel palmarès, que s’anunciarà demà al migdia. 

IT FOLLOWS

It Follows ha estat una de les cintes esperades pels aficionats. Es tracta d’un relat paranoic que també va obtenir un notable èxit per Cannes. En el film, l’actriu Mika Monroe, que fa doblet al Festival amb The Guest, interpreta a Jay, una atractiva noia que, després d’embolicar-se amb el noi equivocat, comença a sentir que algú la persegueix, davant l’absència de la resta de la gent.

“It follows” és el nou cinema indie de terror, una renovació de tots aquells films que massacren adolescent com a càstig pel seu llibertinatge i formicació . Una pel·lícula inquietant en l’inici (aquella noia corrent i fugint no saps de què), amb una molt bona idea que, de mica en mica, s’embolica a ella mateixa i acaba perdent la naturalitat de l’originalitat.

lafrench

LA FRENCH

L’escenari del narcotràfic marsellès dels anys 70 ha estat el context d’una altra presentació:La French”, de Cédric Jiménez, que ha arribat a Sitges per a trepitjar la red carpet i presentar el seu segon llargmetratge: una trama que ressegueix la ruta de l’heroïna des de Marsella a Nova York. La història és viscuda a través dels ulls de Pierre Michel, un jutge interpretat per Jean Dujardin, que acaba d’arribar a Marsella amb la missió de desmuntar la irreductible organització del narcotràfic local, controlada per l’antagonista en el film, l’intocable capo Gaetan Zampa, interpretat per Gilles Lellouche, també present a Sitges.

El plantejament de partida del film dirigit per Cédric Jimenez és molt intel·ligent : pensar “La French” com el contracamp de la mítica “The French Conection” de William Friedkin . Coneixíem el relat des del costat americà i
ara fem el mateix des del costat francès. Així , la ruta de l’heroïna de Marsella a Nova York és recorreguda d’una pel·lícula a una altra. Cédric Jimenez construeix “La French” emulant el look del cinema americà dels 70.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies