"Perdida" de Gillian Flynn
9Valoració

Una dona desapareix el dia del seu cinquè aniversari, ha estat el seu marit el culpable? On és l’Amy? “Perdida” és un thriller psicològic brillant amb una trama tan apassionant i girs tan inesperats que és absolutament impossible parar de llegir.

En un calorós dia d’estiu, Amy i Nick es disposen a celebrar el seu cinquè aniversari de noces a North Carthage, a la vora del riu Mississippi. Però Amy desapareix aquell mateix matí sense deixar rastre. A mesura que la investigació policial avança les sospites recauen sobre Nick. No obstant això, Nick insisteix en la seva innocència. És cert que es mostra estranyament evasiu i fred, però li ha fet, realment, alguna cosa a la seva dona?

“Perdida” arrenca com tot bon thriller cal que ho faci: una dona desapareguda, una investigació policial, un culpable que sembla força clar … Però és que “Perdida” no és només un bon thriller. És una obra mestra. Un thriller psicològic brillant amb una trama tan apassionant i girs tan inesperats que és absolutament impossible parar de llegir.

“Perdida” està explicat des de dos punts vista. El del Nick des del moment present en que la seva dona, l’Amy, ha desaparegut i tots els esdeveniments que envolten la investigació i per altra banda des del seu diari l’Amy explica com ha estat la seva relació en el passat. La promo de la pel·lícula que ha fet partint d’aquest llibre el mestre Fincher diu “Hi ha la versió d’ell, la d’ella i la veritat” i podria explicar com és de certa aquesta frase, però no ho faré perquè descobriria punts que són fonamentals per no deixar anar aquest llibre.

“Perdida” és un llibre absorbent, manipulador amb el lector – la seva autora, la Gillian Flynn és tota mestra-, fent-lo anar en una direcció o cap a un altra com una titella sense control propi . “Perdida” és un thriller però també és un anàlisi de la psicologia de les persones –gran la construcció de cadascun dels seus personatges-, de les relacions humanes, és una història d’amor amb el seu costat fosc, un relat sobre l’obsessió, el desig de ser el centre de tot i, fins i tot, de la manipulació de l’opinió pública per part dels mitjans de comunicació quan hi ha un fet impactant com és la desaparició d’una persona.

Res és el que sembla i les sorpreses i els impactes es troben de manera continua al llarg de la seva trama. L’autora et farà ballar el cap. Un instant pensaràs que en Nick és culpable i al segon següent en dubtaràs, però al passar la pàgina, de sobte, tot canviarà i descobriràs com han manipulat la teva ment. I et quedaràs enganxat sense remei, volent saber on vol anar a parar tot plegat, què és el que t’està dient, per acabar deixant-te amb un pas de nas, sorprès i pensant: “no, jo necessito més”.

Això i molt més és “Perdida”. Un llibre que no us heu de deixar perdre si sou fans dels thrillers psicològics trepidants i ben construïts.


Editorial: Random House
ISBN: 9788439726821
Pàgines: 576
Preu: 17,90 €

Gillian Flynn, escriptora nord-americana i ex crítica de televisió per Entertainment Weekly , va aconseguir la fama amb la seva novel·la “Perdida”, que va aconseguir un extraordinari èxit de crítica i vendes. La seva primera novel·la, “Heridas abiertas”, va ser finalista del premi Edgar de novel·la negra i guardonada amb el premi Fleming Steel Dagger 2007 al millor thriller; la segona, La llamada del Kill Club” , va ser triada llibre favorit de l'any pels crítics del New Yorker , millor lectura de l'estiu segons la revista Week-end Today , millor llibre de 2009 segons Publishers Weekly i millor novel·la segons el Chicago Tribune . Les novel·les de Flynn han estat publicades en vint països. Gillian Flynn viu a Chicago amb el seu marit i el seu fill.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies