Cronenberg retorna a Sitges amb “Maps to the stars”, la seva particular aproximació al món de les estrelles de cinema. L’acompanya un drama adolescent amb tocs sobrenaturals, “Jamie Marks is dead”.

MAPS TO THE STARS

Maps to the Stars

Cronenberg ens presenta un film que entronca directament amb la seva anterior obra, “Cosmopolis”. La pel•lícula que comença amb un Robert Pattinson conduint una limusina ens situa en un món que bé podria girar al voltant de l’excèntric protagonista de la novel·la de Don DeLillo. Aquí, però, ens trobem en un món d’actors i actrius, de famílies desestructurades i aspirants a guionista.

A “Maps to the stars”, Cronenberg retrata l’arribada a Hollywood del personatge interpretat de Mia Wasikowska, una noia que va passar un llarg temps en un psiquiàtric i que ara torna a casa per fer les paus amb la seva familia i trobar una feina. Aquest entorn li permet al director parlar de les excentricitats dels actors i dels problemes que s’amaguen per tal que no arribin a l’opinió pública; en general, d’un Hollywood ple de brutícia i de pobresa moral.

Maps to the stars” no aporta massa a la cinematografia de Cronenberg, és de les seves pel•lícules més fluixes i les seves reflexions es queden totes a mig camí. A més, moltes d’elles ja estaven presents a “Cosmopolis”, semblant aquesta una no declarada segona part. El conjunt se salva gràcies a unes bones interpretacions i a que la pel•lícula millora en la seva part final, però sense passar d’un aprovat justet.

JAMIE MARKS IS DEAD

Jamie mark is dead

Jamie Marks és un noi que apareix mort al costat d’un riu, sense saber exactament si s’ha suïcidat o ha estat assassinat. Aquest succés té un gran impacte a Adam, que al cap d’uns dies comença a veure el fantasma de Jamie Marks.

Ens trobem davant d’un drama adolescent amb tons fantàstic de guió bastant complicat, però no complicat en el sentit positiu. No estem davant d’una pel·lícula amb múltiples significats i una gran quantitat de temes, més aviat ens trobem davant d’una història que no va enlloc, que costa entendre i que ofereix més ambientació que argument.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies