Trilogia MozArt
8Valoració

El Festival Temporada Alta ’14 ens estrena una nova producció de la companyia Dei Furbi que va obtenir el premi Max 2014 per a la millor obra musical amb La Flauta Màgica. Aquesta vegada aposten per Triologia MozArt – Cosí fan Dei Furbi. El Teatre de Bescanó és el lloc. L’escenari s’omple de màgia a través de meravelloses veus a capella i de moviment escènic in crescendo constant alhora que imparable. No decepcionen; la diversió és assegurada.

Ens presenten una òpera de tres òperes. Les òperes incloses són Les noces de Fígaro, Don Giovanni i Cosi fan tutte. Magnífica composició on els personatges formen part d’un sol espectacle tot i ser de tres orígens distints. Arriba el punt que aquests personatges perden el punt d’origen i no saben exactament de quina òpera provenen. Es perden i decideixen jugar els uns amb els altres. Hi trobem el cant de teatre musical més líric, el teatre de text i fins i tot la Commedia dell’Arte en format molt contemporani. Una barreja molt interessant d’experimentar.

La funció s’inicia amb el teló ben aixecat i tan sols una enorme cúpula hi és present, que es sustenta al terra de l’espai escènic i és feta de roba com si es tractés d’unes faldilles. Aquesta única escenografia (a càrrec de Ramon Ivars i Gemma Beltran) es transforma, com si d’un truc de màgia es tractés, sens parar (tot i que hi ha moments que la mobilitat d’aquesta sembla certament ortopèdica pels actors). La sorpresa de l’objecte està tractada molt delicadament.

Els primers minuts llargs d’aquesta estrena són molt plans tot i que les veus a capella són màgiques. Té algunes espurnes exageradament còmiques (i agraïdes) però són punts molt petits que no acaben de fer el lligam del total de la situació. Pot resultar fins i tot massa tècnic tot plegat. Es mouen molt bé. Tenen veus molt bones. Saben el text. No connecten amb la situació i per tant es genera molt poc. Ara bé, apareix el click, el detonant que obliga als actors a posar-se ben endins del que estan explicant i comencen a jugar feroçment i de forma molt generosa. A partir d’aquest punt el joc, la diversió, la comunicació del viatge on transporten el públic vola i vola i vola non stop.

Trilogia MozArt Dei Furbi Temporada Alta

La companyia Dei Furbi, que ja carrega set espectacles en la seva història, es funda l’any 2002 en mans de Gemma Beltran. En aquesta producció la petjada de la directora es veu en l’acció i en la polidesa del total. Els intèrprets brillen de cap a peus i són hilarants: Anna Herebia, David Marcè, Queralt Albinyana, Marc Pujol i Robert González.

Mantenen en aquesta obra tant caòticament ordenada la poètica per sobre de tot combinada amb un humor molt proper a la nostra societat. Tant el llenguatge visual com el vocal són impecables. És una forma d’espectacle musical diferent del que la gent concep com a teatre musical, gràcies a la seva combinació amb altres codis teatrals.

És un bombó d’art que arriba a l’Espai Brossa La Seca de Barcelona l’11 de desembre i que no et deixa indiferent en el ser d’un mateix.


Text: Gemma Beltran
Intèrprets: Robert González, Marc Pujol, Queralt Albinyana, Anna Herebia i David Marcè.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X