Priscilla, el musical
8Valoració

A l’incomparable marc del madrileny Nuevo Teatro Alcalá, hem pogut gaudir d’una de les funcions prèvies a l’estrena de “Priscilla, el musical”. L’obra, basada en la pel•lícula original distribuida per la Metro Goldwyn Mayer, narra les divertides experiències de tres amics que recorren el desert australià a bord d’un atrotinat autobús -que dóna nom al musical- representant el seu atrevit espectacle drag en un viatge a la cerca de l’amor i de l’amistat.

Priscilla” es va estrenar com a musical al Lyric Theatre de Sydney l’any 2006, el seu recorregut fins a la data inclou tres temporades a Londres, Broadway, gira pels Estats Units, gira pel Regne Unit, Nova Zelanda, Suècia, Itàlia, Canadà, Brasil i Argentina.

Amb la mateixa producció amb la que es va estrenar a Londres, el 2 d’octubre es va estrenar a Madrid al Nuevo Teatro Alcalá amb 40 artistes a escena, 500 vestits, 200 perruques i un autobús real totalment robotitzat, conjuntament amb la tècnica teatral més complexe i sofisticada, mèrit afegit a l’equip tècnic del teatre i artistes, que han d’executar tots els canvis ràpids de vestuari, utilleria i escenografia en un espai reduït.

Els temes musicals, èxits reconeguts que van des de Tina Turner a Madonna, fan les delícies dels espectadors que aclamen i aplaudeixen al ritme de la banda sonora més ballada de la història.

La direcció musical, portada magistralment per Manu Guix i Julio Awad, compta amb 14 musics, entre ells: teclats, saxo, trompeta, trombó, guitarra, baix i bateria, que interpreten els majors èxits de la música disco i fan que el públic vulgui sortir ballant del teatre.

Vocalment, fem menció especial a les fantàstiques veus de les Dives interpretades per Patricia del Olmo, Rosanna Carraro i Aminata Sow, cada qual més divina com el seu paper indica i que fan una interpretació de temes com “It’s raining men” ó “I will survive“, entre d’altres, que deixaran bocabadats als oïdes més exigents.

Priscilla el musical

El trio protagonista de Bernadette, Tick i Felicia són interpretats per Mariano Peña, Jaime Zatarain i Christian Escudero, aquests dos darrers destaquen vocalment del primer, que cantant té algunes carències, fet que queda compensat pel seu talent còmic-interpretatiu i el recolzament vocal dels seus companys d’escena.

Sense deixar de costat el meravellós elenc de ballarins que destil•len energia i brillantor en totes les coreografies fent ostentació de la feminitat, la dualitat interpretativa tant d’homes com de dones i les meravelloses veus dels cors que acompanyen tots els temes musicals i que executen sense problema mentre ballen enèrgiques coreografies, gràcies a ells ens submergim en el món de “Priscilla“, ple de color, alegria i optimisme, deixant tots plegats el llistó molt alt en el panorama musical espanyol.

“Priscilla” ofereix un espectacle total per a una experiència feliç i inoblidable. Guanyador de premis Òscar, Tony i Olivier, el musical ja ha estat vist per més de 3 milions d’espectadors, essent el musical que molts voldran repetir.


Es pot veure a: Teatro Nuevo Alcalá
Text: Simon Phillips


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies