"Cor Mentider" de Marc Cerdó
7Valoració

” A mi el que em salva és l’escriptura; l’escriptura em permet irritar els enemics i complaure els amics. A mi escriure m’agrada.”

“Cor Mentider” és la segona novel·la de Marc Cerdó, després de guanyar el premi ¡EXHAURIM-LO! amb “Males companies”. Des de l’editorial (Club Editor) la promocionen com una novel·la ballable i ho és, donat el ritme i la construcció sense complexos de la seva narració.

La història que ens explica és bastant senzilla: en Damià està patint una important crisi personal, instal·lat en una permanent inestabilitat i envoltat de relacions tèrboles. Decideix marxar uns dies de vacances (a Mallorca) on conviu amb tot tipus de gent, en particular amb uns veïns que tenen una filla de trenta anys amb cert nivell de discapacitat mental, la Catalineta.

Aquest univers tan particular li permet a en Marc Cerdó presentar-nos tot un catàleg de relacions, de vivències i de sentiments que, tot i que a estones resulta típic i previsible, es converteix en un agradable passeig. No puc dir que el desenvolupament, tant argumental com de personatges, sigui la principal virtut de la novel·la però sí que ens permet moure’ns entre una Mallorca plena d’arquetips que ens fan reflexionar sobre la naturalesa humana en aquest temps de mescla i globalització.

La principal virtut de “Cor Mentider” és la manera com està escrita. El llibre uneix varietats lingüístiques i fins i tot llengües diferent, encadena frases breus per donar la sensació d’un ritme trepidant i incorpora jocs com cal·ligrames i aforismes. Es tracta d’un text redactat de manera brillant, amb bon gust i precisió que arrossega al lector i l’atrapa en una simfonia d’esdeveniments, atropellats a vegades, però plens de ritme.

“Cor Mentider” té la frescor que dona la falta de pressió i el gust per escriure de manera còmoda el que un vol; en contrapartida, pateix d’una certa laxitud argumental. Si Marc Cerdó aconsegueix equilibrar fons i forma estarem davant d’un excel·lent novel·lista. Per ara ens trobem davant d’un llibre notable.


Editorial: Club Editor
ISBN: 978-84-7329-184-2
Pàgines: 192
Preu: 18 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies