La entrega (The drop)
7Valoració

Michaël R. Roskam construeix un thriller contingut i de tensió soterrada, film comiat de Jame Gandolfini i on destaca la interpretació d’un actor en alça Tom Hardy.

“The drop“ (“La entrega”) és l’adaptació del relat curt “Animal rescue”, de Dennis Lehane, un dels grans novel·listes adaptats al cinema amb “Mystic Ruver”, “Adiós, pequeña, adiós” o “Shutter island”. El film, signat per Michaël R. Roskam, ens presenta un gran trio protagonista, l’actor britànic en alça Tom Hardy (“El caballero oscuro: la leyenda renace“, “Locke“), Noomi Rapace (la fantàstica Lisbeth Salander de la trilogia Millenium) i el difunt James Gandolfini en el que va ser el seu últim treball al cinema.

“The Drop” (“La entrega”), fa referència a l’ús que les màfies fan dels bars de Nova York per moure diners de les seves activitats il·lícites a través d’entregues i recollides que passen desapercebudes sota l’aparent normal activitat dels locals. Un d’ells, situat a Brooklyn, és regentat per en Marv (Gandolfini) i el seu cosí Bob Saginowski (Tom Hardy), però en realitat pertany a una banda de txetxens. Quan un dia entren a robar al bar, Marv i Bob hauran de fer front a les amenaces dels propietaris del bar que volen recuperar els diners i a la investigació de la policia. A més, per Bob, els fets coincideixen amb la seva trobada amb un cadell de pitbull ferit i abandonat, i l’inici d’una relació amb Nadia, una noia que amaga un obscur passat.

Amb aquest punt de partida, Roskam construeix un thriller contingut, de tensió soterrada,, capaç de combinar els esclats de brutalitat, la recerca de la innocència i la redempció per part dels seus protagonistes.

James Gandolfini i Tom Hardy a "The drop"

I se’n surt, per una banda, amb força èxit tant per l’habilitat i pols narratiu del realitzador, que sap anar desenvolupant una trama intrigant soterrada que l’espectador sap perfectament que està allà i espera, amb ganes, veure com evoluciona. Per l’altra amb unes grans interpretacions, sobretot per part de Hardy que construeix un Bob de poques paraules, hipnòtic per a l’espectador, que sota la seva inexpressivitat intencionada transmet un munt de matisos i la sospita que amaga molt més del que expressa la seva cara. És precisament la construcció de personatges el més atractiu del film, les interaccions entre ells i saber com se’n sortiran en el desenvolupament de la trama – amb un final prou sorprenent val a dir-.

“La entrega” és una altra proposta de thriller en les estrenes d’aquesta setmana. Un film on destaquen la construcció de personatges, les interpretacions i on podeu acomiadar-vos del gran Gandolfini.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies