Un servidor portava una temporada llarga esperant anunciar el proper concert de The Handsome Family. I és que hi ha moltes cançons que s’han donat a conèixer gràcies a sèries de televisió: tenim el “Woke up this morning” d’Alabama 3 sentida a The Sopranos, el “I´ll be there for you” de The Rembrandts a Friends o el “Bad Things” de Jace Everett a True Blood. Hi ha infinitat de casos, i molts dels temes són perfectes per al to que es vol imprimir a la sèrie, però si t’agrada per algun motiu i vols apropar-te al grup, és habitual que t’acabi decebent, que entenguis que solament t’atreia per l’espectacle televisiu o simplement que alguns d’aquests grups són un one hit wonder. Però aquest no és el cas de The Handsome Family.

Far From Any Road” és el tema que obre aquesta obra mestra que és “True Detective” i, també, un gran tema d’un gran disc publicat el 2003 que es diu “The Singing Bones”. Escoltant el disc sencer primer i després la resta de treballs que han publicat The Handsome Family des de 1994, a un se li queda cara d’idiota per no haver conegut a aquest duo d’americana abans de l’explosió televisiva.

Aquest matrimoni format per Brett y Rennie Sparks porta més de vint anys junts, cantant-li a la mort al més pur estil de la música tradicional nord-americana. Balades poderoses amb lletres desesperades. Pel que es llegeix en les entrevistes no només li canten a la mort, ells volen ressaltar la vida mitjançant l’exaltació del fosc. I heus aquí on resideix la força d’aquesta parella, unes lletres meravelloses que ens expliquen històries de dolor i solitud, de paratges somiats i il·lusions trencades.

The Handsome Family

Bona mostra n’és el seu novè i darrer disc, “Wilderness“, un treball enregistrat a la seva casa d’Albuquerque i el Wilco Loft de Chicago, on mesclen l’esperit dels Apalatxes, psych-rock, melodies misterioses, i unes lletres que teixexen històries tant inquietants com fascinants.

A tots els que els interessi aquest gènere, aquestes murder ballads (que Nick Cave escrivia tan bé fa anys) o simplement vulguin gaudir d’un concert (que segur faria les delícies del malmès Gram Parsons) apuntin-se que el proper 10 d’Octubre a la sala Apol·lo toquen The Handsome Family i no vénen només amb un tema conegut sota el braç.Día: 10 Octubre
Dónde: Sala Apolo 2
Precio: 15€
Compra entradas

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies