"Muerte en las islas" de Jean-Luc Bannalec
6Valoració

Després de l’èxit a Alemanya de “El misterio de Pont-Aven”, Jean-Luc Bannalec torna amb la segona entrega de les aventures del comissari Georges Dupin.

Aquest segon cas, també transcorre a la Bretanya francesa però més concretament a les illes Glénan. Un arxipèlag de paradisíaques platges de blanca sorra i aigües cristal·lines situades davant de la costa bretona. És en una d’aquestes illes on apareixen tres cadàvers sense identificar que a simple vista semblen víctimes d’un naufragi provocat per la tempesta del dia anterior. Però ràpidament les investigacions comencen a donar altres pistes que provoquen que el comissari prengui com a quarter general el Quatre Vents, bar-restaurant de l’illa de Saint-Nicolas, des d’on interroga a la majoria d’habituals.

La novel·la s’estructura en tres capítols coincidint amb els tres dies que el comissari triga en tancar un cas amb múltiples sospitosos, localitzats en un espai tant petit com són les Glénan i amb una gran varietat de motius possibles. Té un ritme pausat i tranquil, les pistes van apareixent poc a poc però es troba a faltar un increment de ritme a les últimes pàgines.

Al primer llibre del comissari es presenten breument els personatges i et quedes amb ganes de saber-ne més, sobretot el protagonista, d’anar descobrint aspectes de la seva vida que el fan ser com és o pensar com pensa. A la segona entrega no s’amplia aquesta informació, és més, jo diria que s’obvien pràcticament tots els detalls de la vida personal del comissari. Sembla que l’autor vol centrar tota l’atenció en el cas i no en trames personals dels personatges o anàlisis psicològics i emocionals d’aquests.

I com ja passava a “El Misterio de Pont-Aven” hi ha dos elements molt importants a afegir a part del cas policíac: l’escenari (l’arxipèlag de les Glénan) i el món nàutic. Pel que fa a les illes, si no coneixes la regió és molt sorprenent que un paisatge com el que es descriu estigui a la costa bretona i aconsegueix provocar curiositat i sobretot ganes de visitar-les. I del món nàutic i la vida illenca també ens explica moltes coses: tipus d’embarcacions, marees, busseig, peixos, receptes de cuina, recerca de tresors enfonsats, biologia marina, costums, etc. El treball de descripció i de contextualització per part de l’autor és excel·lent.

En resum, es tracta d’una novel·la interessant i entretinguda, ben escrita i amb unes descripcions paisatgístiques espectaculars que et transporten a aquest paradís de la Bretanya francesa. Però malauradament, he d’admetre que està per sota de la seva predecessora, la resolució del cas es fa més lenta i menys sorprenent i el fet de donar poca informació dels personatges et dificulta l’empatia amb ells… ara només cal esperar si la tercera novel·la ens torna a captivar.


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425352492
Pàgines: 304
Preu: 16,90 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies