La casa en el confín de la tierra
10Valoració

Per molts és reconeguda la importància i la qualitat de Richard Corben en la història de la historieta i, diguem-ho clar, al món de l’art en general. Així de clar. El de Missouri ha estat transcendental en l’ús del color, en l’evolució del còmic underground, en la creació del concepte de novel•la gràfica i finalment entrant en les publicacions comercials. I en el comercial té tanta importància com en el minoritari, apropant al gran públic una manera de narrar i il•lustrar totalment personal.

La crítica i el públic l´acompanyen des de la seva recordada època en l’editorial Warren. Només fa falta comprar la publicació que recopila el seu treball en Creepy (poden trobar els comentaris d’un servidor en La Finestra Digital) per vibrar amb l’expressivitat dels rostres i el color dels fons. Especialment en aquesta etapa es defineix l’altra raó per la qual molts hem d’agrair-li el treball que porta fent tant temps Corben; ha apropat l’obra literària de molts escriptors relacionats amb el terror i la fantasia, amb un especial afecte pel terror psicològic i el conte gòtic. Si les seves adaptacions d’Edgar Allan Poe són mítiques i reverenciables, avui els hi parlem de La Casa en el Confín de la Tierra, una publicación d’ECC edicions i la adaptació del que fins ara era un escriptor desconegut per a mi: William Hope Hodgson.

Anem a l’argument (aprofito per recomanar llegir sense pressa i amb afecte la introducció del sempre brillant Alan Moore, pocs saben d’aquest gènere literari com ell): dos excursionistes fugen d’una baralla en una taverna i acaben en una antiga mansió en ruïnes. Allí troben un llibre que narra les memòries del senyor Gault, qui vivia aïllat del món amb la seva germana i el seu gos. La solitud fa mossa en la seva ment, la culpa a les nits de llit amb la seva pròpia germana i uns successos estranys es van apoderant de la ment de tots. L’horror psicològic es barreja amb el terror còsmic en aquest descens als inferns.

Vinyetes de " La casa en el confín de la tierra" de Richard Corben

El guió és a càrrec de l’habitual col•laborador de Corben, Simon Revelstroke, encara que l’obra es nota que és del gust de l’il•lustrador i donada la seva estructura, no es recolza en les caixes de text. Podem llegir l’argument a força de la construcció en la il•lustració. Malgrat desconèixer l’obra original, s’assumeix que un text d’aquestes característiques no ha de ser fàcil d’adaptar. L’obra està ben condensada, durant les seves 96 pàgines vibres acompanyant als personatges i sofrint el terror a la foscor i assumint les conseqüències de mirar a l’abisme. Una adaptació vibrant, amb una qualitat que frega el sublim.

Així que ho diré una vegada més, agraïm a Corben el seu gran treball i jo personalment haig de retreure-li que ara tinc un nou -vell- escriptor al que parar atenció, William Hope Hodgson. En la meva tauleta de nit ja no caben les obres per llegir!!!


Editorial: ECC
Pàgines: 96
Preu: 8,95 €
Guió: Simon Revelstroke
Dibuix: Richard Corben

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X