"Junto" - Basement Jaxx
6Valoració
Parlar de Basement Jaxx és fer-ho d’una de les formacions més influents en l’escena britànica de la música house. En els 90 ho petaven, el house era sinònim de ball i classe, i Basement Jaxx a banda l’insuflaven una gran dosi de bogeria. Els 90 queden ja lluny en el temps però la influència dels Basement Jaxx està més vigent que mai. Aquí estan els Disclosure o Rudimental reinventant el so dels 90, dos dels principals culpables que el house torni a moure esquelets en les discoteques amb més pedigrí.
basementjaxx
És clar que els Basement Jaxx no han de reinventar res. El seu so ha perdut bogeria amb el pas els anys, però no estil. El setè àlbum del duo britànic així ho demostra. “Junto” està pensat per moure esquelets, per moure’ls amb classe, amb sensualitat i molta fogositat dissimulada. Els cors afros o infantils, els ritmes tribals, les guitarres espanyoles, les percussions de carnestoltes i el bon rotllo, aconsegueixen la seva comesa en temes tan gaudibles com “Power to the People” o “Mermaid of Salines”. Res que no els hagi funcionat abans. “Unicorn” i “Never Say Never” sonen tan retro com moderns, bé podrien ser temes dels esmentats Disclosure o Rudimental, encara que potser els falti aquest punt de frescor que Basement Jaxx no conserva. 
Podria dir-se que “Junto” és en conjunt un disc més aviat funcional. Un conjunt de 13 temes ideals per punxar entre hit i hit sense que la festa decaigui, però mancat d’ells, i algun que un altre moment rabieta (“Buffalo”), de soul (“Summer Dem”) o de “tranquis” (“Something About You”). La versió Deluxe del disc inclou a més algunes remescles menys elegants i alguna bogeria sense passió, però també temes tan divertits com “Daddy Makes Boom Boom”. Ballem?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies