Batman, gritos en la noche
9.7Valoració

En les albors de la seva lluita contra el crim, Batman investiga una sèrie d’assassinats la brutalitat dels quals ha alarmat als ciutadans de Gotham City. Atípic cas en mans d’un James Gordon recentment nomenat comissari del Departament de Policia, que haurà de bregar amb la responsabilitat inherent al seu nou càrrec i amb la dificultat de superar traumes del passat.

Com si d’un dels millors episodis de Ley y Orden: Unidad de Víctimas Especiales es tractés, Batman haurà de deixar de costat la seva posició d’heroi i batallador per actuar com el que realment és: el millor detectiu del món. I ho haurà de fer en un cas que sobrepassa els seus límits personals i els del comissari James Gordon.

Archie Goodwin i Scott Hampton es van unir el 1992 per crear aquesta peça d’art que mereix un reconeixement tant pel guió del primer com pel dibuix del segon. Goodwin presenta un cas amb el maltractament infantil com a base, quelcom que posa als personatges protagonistes en la corda fluixa, convertint-los en bombes de rellotgeria. Hampton, per la seva banda, utilitza el seu talent pictòric per engendrar una atmosfera lúgubre que ens introdueix en la cruesa de la història que se’ns està explicant. Un equip artístic que ofereix el millor i aconsegueix transmetre un missatge i una crítica social que, per desgràcia, és reutilitzable 22 anys després.

Batman es troba, doncs, davant un dels seus casos més difícils. No per la complexitat dels crims, ja que aquests no són del nivell intel·lectual propi dels típics dolents contra els quals ha lluitat el Cavaller Fosc, sinó per la violència que l’assassí infligeix sobre les seves víctimes i el que aquestes representen. Si una cosa és ben sabuda, és que el que ha fet que Bruce Wayne sigui el que és va ser un trauma infantil i que, des de llavors, ha utilitzat la seva posició de milionari per ajudar als nens que no han tingut la infància que mereixien. És per això que aquest cas aprofundeix en aquest sentiment del protagonista, mentre coneixem la vida privada de James Gordon i parts d’ell que mai abans havien estat plantejades i que descobrim que estan molt lligades amb el seu passat.

Vinyeta de "Batman, gritos de la noche" ECC

Batman: Gritos en la Noche és precisament això: un crit en la nit. Un viatge per la part més fosca i difícil no solament dels personatges protagonistes, sinó de milions d’infants que no tenen a un Batman que els ajudi. Tant per la seva qualitat artística com per la seva crida social, Batman: Gritos en la Noche, és una novel·la gràfica que no pot faltar en cap prestatgeria.


Editorial: ECC
Pàgines: 96
Preu: 12,95 €
Guió: Archie Goodwin
Dibuix: Scott Hampton

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies