1. PASOLINI d’Abel Ferrara amb Willem Dafoe. Ferrara s’oblida de provocacions per fer una reflexió sobre la creació artística. En competició.
2. A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE de Roy Andersson. El veterà director suec segueix afinant el seu estil. Qüotidianeitat i surrealisme tot en un. La vida en 39 quadres. Guanyadora del Lleó d’OR.
3. BIRDMAN d’Alejandro G. Iñárritu. L’actor davant de les seves neures, el seu passat i els reptes de futur. I quin pla seqüència!. En competició.
4. IL GIOVANE FAVOLOSO de Mateo Martone. Obra, vida i època del poeta italià. La demostració de que un biopic no té perquè ser convencional. En competició.
5. THE LOOK OF SILENCE de Joshua Oppenheimer. Retorn al genocidi d’Indonesia després de ‘The Act of Killing’. Aquest cop des del punt de vista de les víctimes. Guanyadora del Gran Premi del Jurat.
6. 99 HOMES de Ramin Bahrani. Un thriller sobre els desnonaments en temps de capitalisme ferotge. El mite de Faust en el sigle XXI. En competició.
7. HUNGRY HEARTS de Saverio Costanzo. De la comèdia romàntica al terror passant pel thriller claustrofòbico. L’obsessió per ser la mare perfecta en un món imperfecte. Doble Copa Volpi al Millor Actor per Adam Driver i Millor Actriu per Alba Rohrwacher.
8. NOBI (Fires on the plain) de Shinya Tsukamoto. Supervivència a la Segona Guerra Mundial. Brutal bombardeig d’imatges i so. En competició.
9. HILL OF FREEDOM de Hong Sangsoo. Memòria romàntica d’un japonès a Corea. L’artefacte pel joc temporal de Sangsoo mai va ser tant sencill. Orizzonti.
10. GHESSEHA de Rakhshan Bani-etemad. Històries creuades al Teherán actual. Una compilació de curts que sembla un llargmetratge. Guanyadora del premi al millor Guió.
Envía una resposta