En una edició en la que no hi havia cap pel.lícula que destaqués de forma clara per endur-se el Lleó d’Or, el jurat ha decidit donar el premi gros al veterà Roy Andersson i la seva ‘A Pigeon sat on a Branch Reflecting on Existence’, el film amb que tanca la seva The Living Trilogy . Un premi bastant esperat i que suposa la culminació a la carrera d’un artista i artesà, en el millor sentit de la paraula, como és el director suec.

Roy Andersson petoneja el seu Lleó d'Or a la 71a Mostra de Venecia.  Foto: AFP / DANIEL BOUYS

I el Lleó de Plata al millor director ha estat per un altre veterà, Andrei Konchaloskij per la russa ‘The Postman’s White Nights’, una pel.lícula que en la meva opinió precisament no acaba de funcionar per una posada en escena que, si bé té alguns mèrits inqüestionables, no aconsegueix transmetre la sensació de comunitat i ubicar a l’espectador en el poble que retrata.

Andrei Konchaloskij, Millor Director

Era esperable que ‘The Look of Silence’, en la que Joshua Oppenheimer torna a tractar el genocidi indonesi de mitjans dels 60 i en la que s’integren de forma emocionant missatge i art, fos destacada pel jurat, a pesar de certa sensació de tractar-se d’una espècie de segona part o contraplà de ‘The Act of Killing’. L’únic dubte semblava ser quin premi s’enduria. Finalment ha estat el Gran Premi del Jurat.

Si bé se li poden posar pocs “peros” al doblet de premis d’interpretació pels protagonistes de ‘Hungry Hearts’, Adam Driver i Alba Rohrwacher, també és cert que un dels aspectes més destacables de la pel.lícula és la tasca de direcció de Saverio Costanzo., qui a més d’aconseguir grans interpretacions dels seus actors, combina amb habilitat i fluïdesa diferents gèneres.

Alba Rohrwacher, Copa Volpi a la Millor Actriu

Merescut és també el premi al millor guió per la iraní ‘Ghesseha’ de Rakshan Banietemad, que per raons de la censura del seu país va haver de rodar-se com si es tractés de curts independents, donat que les normes que s’hi apliquen són menys rígides en aquest format que amb els llargmetratges. El gran mèrit de Banietemad és integrar les diferents històries en un conjunt coherent i perfectament cohesionat.

Premi al millor guió per "Ghesseha"

Queden fora del palmarès títols destacats que no haurien desentonat al grup de premiats, com ‘Pasolini’ d’Abel Ferrara, ‘Birdman’ d’Alejandro G. Iñarritu, ‘Il Giovane Favoloso’ de Mario Martone o ’99 Homes’ de Ramin Bahrani.

PALMARÈS

  • Lleó d’Or per A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE de Roy Andersson.
  • Lleó de Plata al millor director per Andrei Konchaloskij per THE POSTMAN’S WHITE NIGHTS
  • Gran Premi del Jurat para THE LOOK OF SILENCE de Joshua Oppenheimer
  • Copa Volpi a la millor actriu per Alba Rohrwacher per HUNGRY HEARTS de Saverio Costanzo
  • Copa Volpi al millor actor per Adam Driver per HUNGRY HEARTS de Saverio Costanzo
  • Premi Marcello Mastroianni a millor actor jove per Romain Paul per LE DERNIER COUP DE MARTEAU de Alix Delaporte.
  • Premi al millor Guió per GHESSEHA (Tales) de Rakhshan Banietemad
  • Premi especial del jurat per SIVAS de Kaan Mûjdeci.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies