Jersey boys
9Valoració

Quatre nois de New Jersey que estan anant pel mal camí decideixen formar un grup de música per tal de poder sortir del seu barri i mostrar al món de què són capaços. El seu so diferent i l’espectacular veu de Frankie Valli els faran situar-se en les més altes esferes musicals i convertir-se en els famosos “The Four Seasons”.

Després del gran èxit del musical homònim de Broadway, Clint Eastwood porta a la pantalla gran Jersey Boys. El prestigiós director debuta així en el cinema musical amb un repartiment liderat pel protagonista de la versió teatral, John Lloyd Young, i, com ja ha fet altres vegades, tres actors co-protagonistes poc coneguts al món cinematogràfic.

Tot i que a Jersey Boys li costa arrancar, arriba un punt en què ni es recorda que l’escena del restaurant entre Lloyd Young i Renee Marino és desesperant, i simplement s’acaba pensant que l’únic problema en les primeres seqüències era la sobreactuació d’un grup d’homes prop dels quaranta intentant fer d’adol·lescents de 16 anys. Però durant el transcurs de la pel·lícula el públic es va adonant que aquest fet no és casual i que els personatges principals no envelleixen, només canvien el seu pentinat i la seva manera de vestir, en oposició als secundaris. I així és com Eastwood ens presenta metafòricament la immortalitat d’aquests quatre personatges de la història de la música, quatre llegendes que mai envelliran als ulls del món i que sempre seran eternes.

 

Jersey boys Clint Eastwood

 

Eastwood utilitza el recurs narratiu de trencar la quarta paret i dirigir-se a l’audiència, que crea una complicitat i un ritme que milloren la pel·lícula quan està perfectament mil·limetrat i que la poden destrossar si s’utilitza com no toca. Afortunadament, el polifacètic director la utilitza majestuosament i, tot i que l’escena final queda estèticament descompensada, li acaba donant una potència emocional a la conclusió que fa voler començar de nou la pel·lícula

Així doncs, Jersey Boys conforma un d’aquells films que, dies més tard o al tornar a escoltar una de les moltes cançons dels The Four Seasons, trobes a faltar i fa que vulguis tornar a anar al cinema a gaudir-la de nou. Jersey Boys és, sens dubte, d’imprescindible visionat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X