Un toque de violencia
6Valoració

“Un toque de violència” és la nova proposta de Jia Zhang-Ke, el seu retorn a la ficció amb un film contundent i violent on ens mostra quatre històries de quatre personatges en quatre zones diferents.

“Tian zhu ding (A Touch of Sin) – Un toque de violencia” reuneix quatre històries, quatre personatges en quatre zones diferents. Un miner enrabiat es revolta contra la corrupció dels líders del seu poble, un treballador immigrant que torna a casa per Any Nou per descobrir les possibilitats infinites que pot oferir una arma de foc, una atractiva recepcionista d’una sauna topa amb un client que l’assalta i això la duu al límit i, finalment, un jove treballador d’una fàbrica va passant de feina en feina mirant de millorar la seva sort a la vida.

La xinesa “Un toque de violencia” suposa el retorn a la ficció de Jia Zhang-Ke, amb una mirada ambiciosa, demolidora i un pèl irregular dels canvis de la Xina actual i les víctimes no tant evidents que van deixant pel camí. El film s’estructura en 4 episodis autònoms basats en noticies reals ocorregudes a la Xina, en què diferents personatges, incapaços d’adaptar-se a la seva nova situació, acaben cometent actes violents.

Quatre històries ambientades al cor de la Xina actual (des de metròpolis noves a les zones rurals del país), que porten associada una reflexió sobre la Xina contemporània, un poderós gegant que lentament s’està erosionant per la violència que el mateix sistema econòmic està fomentant. Jia Zhangke torna a convertir el seu país en tema central de la seva obra. Un país vist des de la seva gent , els seus sentiments, les seves frustracions, la seva violència … Una mirada crítica, violenta, però també desigual, amb un ritme (afegit a la seva durada) que la fa difícil de passar i que li fa perdre eficàcia narrativa en els quatre episodis que tampoc no acaben de tenir la interconnexió entre ells que els caldria.

“Tian zhu ding (A Touch of Sin)”

Jia Zhang-Ke segueix demostrant amb “Un toque de violencia” aquest ull especial que té per reflectir els canvis del seu país, però en aquesta ocasió, el resultat no és del tot rodó, es fa feixuc seguir tota l’evolució del film i alguna de les trames no acaben de funcionar del tot com caldria.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X