"Off the record" de Xavier Gual
7Valoració

“Off the record” ens trasllada al passat, no fa molts anys, a una època en la qual moltes coses eren diferents: la crisi encara no havia començat, els diners circulaven en abundància, les noves tecnologies no tenien una presència tan important i el periodisme mantenia la majoria de les seves formes clàssiques de treballar.

En aquest context, Xavier Gual ens presenta una novel·la de gènere negre que comença amb la mort del regidor d’urbanisme d’una ciutat de costa, just en el moment que està donant una conferència de premsa per anunciar la seva dimissió. Una periodista, Anabel Rodríguez, troba sospitosa la dimissió i comença a investigar. En el procés escolta una conversa entre l’alcalde i el seu home de confiança i Anabel s’adona que l’ajuntament amaga una història molt més tèrbola. La investigació la portarà a enfrontar-se a gent molt ambiciosa que no s’aturarà fins a acabar amb tothom qui se’ls oposi.

D’estructura clàssica, “Off the record” és una novel·la que es llegeix amb ganes gràcies al seu ritme constat i ple de canvis i emocions. Gual uneix la trama de novel·la negra amb molta acció, relacions personals i la història d’amor de la protagonista i el seu xicot, un professor de secundària. Tots aquests elements, a les més de 200 pàgines del llibre, mantenen l’atenció de l’espectador que agraeix la varietat i l’encertada manera que troba l’autor per mantenir les diferents facetes de la història relacionades.

No falten la reflexió sobre el periodisme i la seva implicació amb els poders empresarials. Sempre des del punt de vista d’una professional jove i idealista, que té al cap els idearis adquirits als estudis, Gual ens parla de l’ètica en la professió, dels abusos de poder i de la rendició d’una bona part dels mitjans a les forces del capital. Paral·lelament, la novel·la reflecteix un periodisme més clàssic, menys dominat per les noves tecnologies, en un homenatge a unes formes de fer diferents, que semblen més llunyanes del que en realitat ho són.

Una història potent, uns personatges (protagonistes i secundaris) ben definits i un desenvolupament amb ritme i amb canvis constant són els elements que més destaquen a aquesta novel·la. En la part negativa, algunes escenes massa exagerades, però que no carreguen massa la història. “Off the record” és una bona novel·la negra feta a casa i que explica temes que ens sonaran a tots. Una bona opció per aquest estiu.


Editorial: Llibres del Delicte
ISBN: 9788494106446
Pàgines: 263
Preu: 15,95€

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies