Eyjafjallajökull, o simplemente el volcán
5Valoració

Danny Boon s’ha especialitzat en un tipus de comèdia esbojarrada i amb una coherència discutible però que proporciona una bona estona de diversió. “Bienvenidos al norte” és l’exemple perfecte d’això però a França produccions com “Rien à declarer” o “Supercondriaque” han gaudit d’un èxit considerable, convertint-lo en una estrella del gènere.

En el cas de la pel·lícula que ens ocupa, l’estrena només serà online al portal PeliculasdeCineOnline, comprensible perquè no estem davant del millor dels exemples de la comèdia francesa, encara que es tracta d’una producció que permet passar l’estona.

“Eyjafjallajökull o simplemente el volcán” amaga, darrera d’aquest complicat títol, una comèdia amb un plantejament molt senzill. A causa de l’erupció del volcà Eyjafjallajökull els aeroports del nord d’Europa es veuen afectats i molts vols acaben cancel·lats. Danny Boon i Valérie Bonneton interpreten a un matrimoni divorciat que haurà de viatjar junt a través de tot el continent per arribar a temps a Grècia, a la boda de la seva filla. Des del divorci, els dos han mantingut una relació molt conflictiva amb baralles i insults, situació que es perpetuarà en el seu camí contrarellotge per tota Europa.

La pel·lícula d’Alexandre Coffre és una road-movie totalment boja plena de situacions inversemblants i de moments que busquen el somriure d’un espectador que s’oblidi de la impossibilitat de tot el que passa a la pantalla. Els tres eixos al voltant dels quals gira la pel·lícula són la sensació d’urgència que tenen els protagonistes, el constant canvi de localització (segons les notes de producció, vint-i-quatre localitzacions en vint-i-cinc dies) i la química entre Boon Bonneton. Els dos primers punts estan ben utilitzats i la pel·lícula es desenvolupa amb dinamisme sense gairebé moments de pausa i un canvi continu que afavoreix l’atenció de l’espectador. La relació entre els dos protagonistes és divertida i plena de baralles exagerades amb conseqüències imprevisibles i sorprenents. El més fluix és l’evolució de la història que es preocupa només d’encadenar situacions inesperades sense cap tipus de lògica i sentit i que, en arribar al final, ens intenta vendre un final ensucrat, tot i que no cau en un excés de bondat i ràpidament la parella protagonista reprèn la seva habitual relació.

Eyjafjallajokull o simplemente el volcan

El millor és, evidentment, el treball de Danny Boon i Valérie Bonneton, absoluts protagonistes i presents durant tot el metratge. La seva gran capacitat còmica salva les diferents parts de la trama i ens ajuda a estar distrets i no pensar massa en les barbaritats que estan vivint els protagonistes.

“Eyjafjallajökull o simplemente el volcán” és una comèdia amb moments divertits i que funciona per una tarda d’estiu, tenint en compte que el preu de lloguer és només de 2,99 €. Els amants de les comèdies més sofisticades hauran de buscar altres opcions més elaborades.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies