Amor malentendido
8Valoració

Segueix el fenomen dels microteatres, un circuit alternatiu a la cartellera teatral convencional, on es representen espectacles breus, en espais reduïts i amb públic escàs. Una de les sales que ofereix aquest tipus de format a l’escena madrilenya és El apartamento, un sobreàtic situat a la cinquena planta del carrer Gènova número 7 de Madrid, acollidor, decorat amb gust i que a més ofereix un assortiment de begudes i refrescs a preu reduit.

I un dels espectacles d’aquest mes de juliol a la cartellera de El apartamento es “Amor malentendido“. Mario Hernández dirigeix un text d’Israel de la Rosa interpretat per Irene Soler i Christian Delgado. Soler i Delgado donen vida a dos personatges que coincideixen a conseqüència de l’equivocació d’una tercera persona, donant lloc a una divertida situació de la que el públic n’és coneixedor des d’un principi. I fins aquí, disculpin que no desvetlli més de l’argument, però els convido a que vagin a gaudir per vostès mateixos. Segur que m’ho agrairan.

L’experiència dels microteatres és sobretot “propera”, actors i públic es troben a pocs centímetres, gairebé barrejats i en una habitació que supera per poc els 15 metres quadrats. Aquesta proximitat no deixa de ser una limitació per al director, obligat a adaptar la seva posada en escena a un espai excessivament reduït, però sobretot els que han de vèncer aquesta dificultat són els actors. El públic respira a les seves espatlles, senten la mirada i l’emoció de l’espectador a dos centímetres i la possibilitat de desconcentrar-se i perdre al personatge es multiplica. En el cas de “Amor malentendido“, tant Irene Soler com Christian Delgado surten airosos de l’experiència. La seva interpretació és intensa, canalitzen perfectament l’energia dels seus personatges i transmeten veritat a cada minut. Si bé podria semblar que en la proximitat on s’aprecien millor els defectes i errades, en aquest cas, el que s’aprecia millor és la professionalitat d’ambdós.

Com deia aquell, no hi ha papers petits, sinó actors petits. En aquest cas, per analogia, podríem dir que a El apartamento no s’ofereix teatre petit, sinó gran teatre a preu i espai reduït. Sens dubte una alternativa assequible i mentalment estimulant per a tots aquells amants del teatre que vulguin descobrir noves i originals formes de representació.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies