"Querido Atticus", de Karen Harrington
8Valoració

Mai has conegut a algú com Sarah Nelson. Mentre que la majoria dels seus companys de classe discuteixen sobre Harry Potter, ella escriu cartes a Atticus Finch. La seva millor amiga és una planta i mai ha conegut a la seva mare, que ha viscut en una institució mental des que Sarah tenia dos anys.

Karen Harrington ens presenta a “Querido Atticus” a la Sarah. Viu amb el seu pare i han passat l’última dècada es desplaçant-se d’un poble de Texas a un altre. Ella mai s’ha sentit com a casa … fins a ara. Aquesta és la història d’extraordinari en l’estiu en el qual Sarah aconsegueix el seu primer amor de veritat, nous amics, i les respostes que sempre ha estat buscant mentre escriu cartes a un amic molt especial, Atticus Finch.

Per entendre Sarah Nelson, un ha de conèixer a un il·lustre personatge: Atticus Finch. Per mi té el posat tranquil i atractiu de Gregory Peck perquè el conec de l’adaptació cinematogràfica que es va fer del llibre “Matar a un ruiseñor”. Finch és un personatge d’aquest llibre de Harper Lee, un advocat sense escletxa, un pare tendre i pacient …el pare que la Sarah voldria tenir al seu costat. I és que Sarah no ha tingut una vida fàcil des del moment que la seva mare va intentar acabar amb la seva vida com va fer-ho amb la del seu germà bessó, Simon. Per això sempre ha fugit, per això el seu pare s’amaga en la beguda, per això escriu cartes a Atticus i explica els seus secrets a una planta.

“Querido Atticus” és un llibre amb una història de creixement i evolució. Un petit però crucial moment en la vida de Sarah Nelson, quan decideix, per fi, que es fa gran i que s’ha d’aturar i enfrontar-se, per fi, a les seves pors. Amb un estil senzill i directe, en consonància amb l’edat de la protagonista, “Querido Atticus” és un llibre tendre, sense estridències amb el que camines acompanyant de la mà a la Sarah, qui parla al lector amb franquesa i obrint-li el cor. Un llibre en què acabes sentint-te proper a la protagonista i desitjant que tot li vagi bé. I quan acabes el llibre, i ho fas entre la llàgrima i el somriure beneït, penses que no estaria malament saber-ne d’ella, de la Sarah, un cop passin els anys, per poder veure com li ha anat tot. Una petita història que deixa un gran record.

PD. No coneixeu Atticus Finch? A què espereu per anar a buscar el llibre o la pel·lícula, per l’amor de Déu? 😉


Editorial: Editorial Molino
ISBN: 9788427206755
Pàgines: 320
Preu: 16 €

Karen Harrington va néixer en Texas i viu allí al costat de la seva família i el seu gos. Els llibres sempre han tingut un lloc especial en la seva vida, i el que prefereix en ells, per sobre de tot, és que tinguin un gran personatge. Ha escrit tres llibres i "Querido Atticus" és el primer que es traduïx a l'espanyol.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies