Els eufòrics
8Valoració

Una ONG dedicada a la preservació de les gambetes zebra del delta del Gurb rep la visita d’un misteriós senyor, qui els ofereix la cura d’aquests crustacis per evitar definitivament la seva extinció. Però, els convé de veritat poder salvar als indefensos animalons? O potser els surt més a compte seguir recaptant socis i diners?

Solidaritat o negoci? En aquest cas, solidaritat i negoci. Són dues paraules que fan mal d’oïda, però que la realitat les acaba ajuntant. En aquesta certesa es basa Els Eufòrics, el nou text de Pep Pla i Marc Angelet.

Rosa Cadafalch, Xavi Francés, Mercè Martínez i Lluís Villanueva ens ofereixen uns personatges molt ben definits i interessants que donen molt joc a l’obra. Tot i que les actuacions de Martínez i Villanueva estan lleugerament per sobre quant a qualitat i credibilitat, Cadafalch i Francés fan una bona feina de suport. Dotze personatges són els que encarnen els quatre actors i donen versatilitat a l’espectacle.

Tot comença quan a l’associació G.A.M.B.E.S, la qual busca evitar l’extinció de les gambetes zebra del delta del Gurb, en Zep, la Flora, en Bruno i la Mar se n’adonen dels problemes econòmics que pateix l’organització i que necessiten una empenta mediàtica per aconseguir més socis i recaptació. Però durant el procés per demanar ajuda monetària, un misteriós home arriba a les oficines amb la cura definitiva per a aquests crustacis. Un debat entre ètica i interès començarà a sorgir entre els quatre protagonistes, mentre un pobre valencià busca netejar la seva consciència oferint-los una possible solució.

Cada escena amb nous personatges sembla que enganxa poc en un primer moment quan els actors la presenten. Són escenes tan divertides que simplement penses que les han posades allà sense cap tipus de connexió, com si fossin un simple gag. Però a Els Eufòrics, tot està mesurat, i cada nova escena i nous personatges tindran un paper molt important en el conflictiu camí dels protagonistes.

Els eufòrics Sala Muntaner

Tot i que la posada en escena amb l’escenari al mig no acaba d’estar molt justificada, la connexió amb el públic és interessant. Tot i així, l’argument i la simbologia són suficientment potents com per no haver de fer ús de certes innovacions escèniques que, a moments, sembla que incomodin als mateixos actors, els quals no són capaços d’estar pendents de totes les bandes. A més a més, la majoria d’escenes sembla que estarien millor sobre l’escenari, amb la mateixa possibilitat de tenir contacte amb el públic mentre els actors estiguessin a platea.

De totes maneres, Els Eufòrics representa una obra de teatre mesurada, pensada i organitzada. Tot i ser quatre actors en el paper de dotze personatges, no es perd el fil de la trama en cap moment i dibuixa un crescendo de qualitat i entreteniment a cada escena que segueix.


Es pot veure a: Sala Muntaner
Text: Pep Plà i Marc Angelet
Intèrprets: Rosa Cadafalch, Xavi Francés, Mercè Martínez i Lluís Villanueva

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X