El extraordinario viaje de T.S. Spivet
6Valoració

T. S. Spivet (Kyle Catlett) és un nen de 10 anys amb una intel·ligència molt superior a la dels qui el rodegen en el ranxo de Montana on viu. Però la seva vida canvia quan rep una trucada de Washington DC per anar a recollir un premi, i decideix anar-hi tot sol.

Aventures, comèdia, drama i road movie. “El extraordinario viaje de T. S. Spivet” ho té tot. A l’estil de “Little Miss Sunshine”, aquesta pel·lícula dirigida per Jean-Pierre Jeunet ens relata el viatge d’un nen perseguint el seu somni. Però, com sempre, si la nena buscava la bellesa, el nen busca la intel·ligència.

El debutant cinematogràfic Kyle Catlett (“The Following”) ens ofereix una magnífica actuació en el paper protagonista de T. S. Spivet. Aquest nen prodigi concep el projecte d’una màquina de moviment perpetu, que es creu impossible de crear, i l’envia al Smithsonian Museum. Sorprenentment, al cap de poc rep una trucada informant-lo que el seu projecte és de tan alt nivell que ha guanyat el Baird Prize, i li demanen que el vagi a recollir a la gala. Fent-se passar pel seu pare, i conscient que no li queda res a Montana, decideix emprendre el viatge fins a Washington DC ell sol, amb l’única ajuda del seu propi enginy.

El extraordinario viaje de T.S. Spivet

Com el títol indica, bona part de la pel·lícula resideix en el viatge. Durant aquests minuts, l’espectador descobreix una sèrie d’obstacles que T. S. sorteja amb la seva personal y original agudesa. Inclús sent una pel·lícula en la qual un nen inventa quelcom que ningú ha pogut fer fins ara, viatja sol des de Montana fins a Washington DC i rep un premi, el més irreal de la pel·lícula resideix en els personatges amb què ensopega durant el seu viatge. Caient en el tòpic de “el poble és bo i les institucions són dolentes”, es presenten personatges com un vagabund i un camioner que són bellíssimes persones i només busquen el millor per T. S.. En contraposició, la policia només busca evitar que arribi al seu destí i els mitjans de comunicació només busquen aprofitar-se d’ell.

Tot i això, el públic va acceptant tot el que veu, ja que el film té ritme, és emotiu i entretingut. Els recursos narratius i visuals emprats ajuden molt a què la pel·lícula no perdi frescor: els efectes especials per donar suport a les narracions de T. S., els flashbacks per explicar certes anècdotes, o les fantasies que il·lustren certs pensaments o possibilitats.

El extraordinario viaje de T.S. Spivet

Però “El extraordinario viaje de T. S. Spivet”  no és realment un viatge, ja que la pel·lícula acaba com comença. És cert que es projecta un viatge físic, però no personal: ningú aprèn res i els personatges no evolucionen. Tot roman igual de depriment en aquell ranxo de Montana, com si T. S. hagués d’inventar alguna cosa nova per poder viure una altra aventura. Potser una evolució personal hauria estat massa per a Helena Bonham Carter i el seu personatge de sempre. Però tot es perdona una mica, ja que la pel·lícula resulta ser una bonica història per explicar.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X