Foxfire
6Valoració

Ja fa dos anys que vam poder veure a la Secció Oficial del Festival de San Sebastián aquest film que avui arriba a la cartellera, on el francès Laurent Cantet adapta la novel.la “Confessions of a Girl Gang“, de Joyce Carol Oates. Una història que de fet Annette Haywood ja havia portat al cinema al 1996 amb Angelina Jolie com a protagonista.

Foxfire“, la nova cinta del director de ‘Entre les murs‘ (La clase), al igual que el llibre i l’adaptació anterior, té com a protagonistes un grup de noies que viuen en un poblet de l’estat de Nova York, als anys 50. Fartes dels abusos de companys de classe i d’adults amb les mans llargues, decideixen fundar una germandat clandestina, Foxfire, per iniciar una nova vida seguint només les seves pròpies normes i rebel.lant-se contra les injusticies que pateixen com a dones de classe baixa.

Foxfire‘ és un film ben ambientat, amb un bon planter de joves actrius, que en general entreté i que comença de forma interessant compaginant el retrat social i el drama d’angoixes adolescents disposades a desafiar el status quo que els ha tocat viure.

Les noies de "Foxfire"

Però a mida que avança un metratge massa allargat, les aventures d’aquestes joves es converteixen en una espècie de multitudinari ‘Thelma y Louise‘ adolescent en el que les seves motivacions i objectius es van diluint. Al conjunt de la historia li pesa el fet de tenir un grup massa nombrós de personatges, cosa que impedeix prestar-los prou atenció a tots i desenvolupar suficientment la majoria d’ells. Les que destaquen son la líder, Legs (la debutant Raven Adamson), i les seves amigues Rita (Madeleine Bisson) i Maddy (Katie Coseni, que va ser premiada a San Sebastián pel seu paper), deixant les altres Foxfire i les seves families en un segon pla.

En tot cas, Cantet i les seves actrius es van plantejar aquesta com una història amb ànims de vigència, que tot i transcorrer als anys 50, reflecteix una idea atemporal del masclisme, la violència contra les dones i la discriminació contra les persones de classe modesta. I en aquest sentit el seu esforç resulta reeixit a estones.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies