Tan bonica aquesta nit
8Valoració

“Tan bonica aquesta nit” arriba a la sala Josep Palau i Fabre de La Seca/Espai Brossa del 19 de juny al 6 de juliol de la mà d’una guitarra i una veu, per delectar-nos els sentits amb aromes de musical.

Tan Bonica aquesta nit és un concert escènic amb el que la companyia La Barni Teatre ha volgut fer un repàs a vuitanta anys de teatre musical americà. Un recorregut cronològic de la mà de Marc Vilavella (veu) i Marc Sambola (veu i guitarra) i sota la direcció de Xavi Casan, que alhora ha fet la selecció musical.

El repertori repassa les històries que el teatre musical ens ha anat explicant al llarg de vuitanta anys, i és de destacar l’estrena per primera vegada d’alguna de les peces en la seva traducció en català. Jordi Galcerán, Joan Lluís Bozzo, Joan Vives, Albert Mas-Griera, Cèsar Aparicio, Roger Batalla, Guillem-Jordi Graells i David Pintó han estat a càrrec de les magnífiques traduccions dels 12 temes que composen el concert, sabent captar l’essència de l’original i adaptant-les sense que desentonin en cap moment.

Dos músics a sobre l’escenari, res més. Exercici d’intimitat i suavitat que tanmateix arriba a cotes de passió i teatralitat magnífiques, amb l’única companyia de un subtil joc de llums (a càrrec de Javier Muñoz) i la complicitat del públic, que amb la proximitat que dóna la petita sala Josep Palau i Fabre es trobava com a casa.

Un espectacle que ja entén que no serà per a tots els gustos, perquè és petit, subtil, suau, irònic i meravellós, però que ha de partir de l’amor pels musicals i per les històries explicades d’aquesta peculiar manera. Marc Vilavella té una veu meravellosa, però a més acompanya la seva representació amb un repertori gestual i passional que enamora (part de la responsabilitat la té Cristina Martí), i Marc Sambola (del que hagués agraït sentir-li més la veu, perquè el joc entre les dues veus és fantàstic i la seva en particular era molt interessant) no es queda pas enrere.

Tan bonica aquesta nit La Seca Espai Brossa

En resum, va ser una nit màgica. L’espectacle va in crescendo en l’hora escassa que dura, començant per Jerome Ken, passant per Cole Porter, Leonard Bernstein, Stephen Sondheim, Stephen Schwartz i Jerry Herman fins a acabar amb el I believe de l’obra The book of Mormons del 2011.

Si us agraden els musicals i no us fa por una vetllada íntima amb un cantant i un guitarrista meravellosos, deixeu-vos caure sense pors per La Seca-Espai Brossa, deixeu-vos seduir.


Es pot veure a: La Seca Espai Brossa
Intèrprets: Marc Sambola i Marc Vilavella

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies