Amanece en Edimburgo
6Valoració

“Amanece en Edimburgo” explica la història de dos amics (Ally i Davy) que, després de tornar de la guerra, reprenen la seva vida a Edimburg. Les relacions de parella dels protagonistes i dels pares d’Ally centren la trama explicada a través de les cançons del grup escocès “The Proclaimers”.

Dexter Fletcher dirigeix l’adaptació cinematogràfica de l’obra teatral musical “Sunshine on Leith” creada per Stephen Greenhorn, estrenada en 2007 i guanyadora del Premi Theatrical Management Association al Millor Musical de l’Any. Està basada en la música del grup escocès “The Proclaimers”.

Quan Ally (Kevin Guthrie) i Davy (George MacKay) tornen de Afganistan, han d’incorporar-se a la vida civil. Para Ally el més important és la seva relació de parella amb Liz (Freya Mavor), la germana de Dave, però ella té altres prioritats. En contraposició, Dave coneix a Yvonne (Antonia Thomas) i comencen una relació de parella. Mentrestant, Rab (Peter Mullan) i Jean (Jane Horrocks) preparen la celebració de les seves noces de plata fins que una revelació del passat de Rab provoca que el matrimoni es desestabilitzi.

Amanece en Edimburgo

Trobades i desencontres amorosos, la família i l’amistat són els grans tòpics que es tracten de manera predictible i simple en aquest musical armat al voltant de les cançons del grup de “The Proclaimers”, amb cançons tan mítiques com “Should have been loved”, “I’m on my way” i la inoblidable “I’m gonna be (500 miles)”. No obstant això, no estan bé enfilades en la història, no l’ajuden a fluir. A més, es troben a faltar més coreografies i les que hi ha, més elaborades, que ajudin a arribar a la categoria de musical.

Destaquen la interpretació de Peter Mullan en un paper molt diferent al que ens té acostumats i la direcció de fotografia que ens permet gaudir d’unes vistes fabuloses d’Edimburg.

És una pel·lícula amb la qual passar una estona agradable, que et fa somriure de tant en tant, però que no aconsegueix fer-te ballar en el seient.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies