Més de 192 concerts que van de la música antiga a l’electrònica. La nova programació de L’Auditori per a la temporada 2014-2015 es caracteritza pel seu nivell de qualitat, el seu marcat eclecticisme i la voluntat d’arribar a tots els ciutadans. “Volem ser el centre de la música a Barcelona” manifestava en la roda de premsa de presentació Valentí Oviedo, gerent de L’Auditori; sens dubte aquesta programació que ara ens presenten confirma amb escreix la voluntat d’assolir aquest objectiu.

La nova temporada de L’Auditori presenta una enlluernadora programació, en la qual destaquen els músics de casa nostra (fins a un setanta per cent dels músics convidats són catalans o residents al nostre país), i en la que les noves músiques i la música moderna prenen més protagonisme que mai. Al mateix temps, el Mediterrani és un dels grans leitmotivs que travessen molts dels concerts de la programació (també hi haurà exposició en el Museu de la Música), des del Dido i Enees presentat per Robert King a la Missa Salisburgensis que ens oferirà el gran Jordi Savall.

La temporada de l’OBC ens donarà l’oportunitat de gaudir del darrer any de Pablo González com a director titular, abans de l’arribada de Kazushi Ono. Entre els plats forts, Així parla Zaratustra (amb el violí de Benjamin Schmid), el piano de Yuja Wang, el violí de Sarah Chang o l’esperada visita de Hélène Grimaud, entre molts d’altres concerts que ja tenim apuntats a l’agenda.

Alhora, la Banda Municipal de Barcelona també oferirà una interessantíssima programació, amb especial atenció als compositors catalans i alguns esdeveniments destacats com la interpretació de la Scheherazade de Rimski-Kórsakov. La música de cambra també tindrà un espai privilegiat, ampliant la seva programació fins a 23 concerts, en una temporada que s’obrirà i tancarà amb el Quartet Casals i que comptarà amb presències del nivell artístic de Sol Gabetta o Emmanuel Pahud. També mereix esmentar-se la interessant selecció de música antiga, on a més de la presència de Jordi Savall gaudirem de la visita del contratenor Phillippe Jaroussky o de Il Giardino Armonico.

Quartet Casals

Música moderna a l’Auditori

Aquest any, l’Auditori aposta decididament per les músiques modernes amb col·laboracions amb diversos festivals (com el Festival de Jazz de Barcelona o el Barnasants) i també concerts especials de referents musicals contemporanis, com Refree, Sanjosex, Love of Lesbian o Obeses.

Sens dubte una altra de les novetats a destacar és l‘AFTERS, una ampliació de l’oferta musical dels dissabtes que oferirà concerts de jazz, pop i soul connectats amb alguns dels programes principals de l’OBC. Entre les figures a destacar que ens visitaran en aquests prometedors post-concerts, mereix especial atenció la diva del jazz noruec Torun Eriksen.

Torun Eriksen

També cal esmentar la voluntat d’ampliar la paleta de sonoritats que poden escoltar-se en l’Auditori amb les anomenades SAMPLER SÈRIES: uns espais per a la interacció entre música i tecnologia, per a la improvisació, la instal·lació sonora i la videocreació. A més, ESCENES ens permetrà contemplar interessants projectes multidisciplinaris com Barcelona Clarinet Players (que fusiona música i clown).

Música i cinema

Una altra de les novetats d’aquesta temporada és l’obertura de l’orquestra cap al món audiovisual i del cinema amb la interpretació de la banda sonora en directe durant la projecció de la primera pel·lícula de la trilogia El Senyor dels Anells (una superproducció amb més de 200 intèrprets, els dies 10 i 11 de gener), la projecció i interpretació de les populars pel·lícules de PixarToy Story”,  “Cars”, “Buscant a Nemo”, “Wall-E” i “Els Increïbles” (dies 6, 7 i 8 de febrer 2015) i la guanyadora d’un Oscar per a la millor banda sonora, “The Artist “ (17 i 18 de juliol).

També s’oferirà una versió original i exclusiva del conte Peer Gynt amb videoprojeccions i il·lustracions del videoartista i escenògraf alemany Alexander Polzin (21, 22, 23 novembre 2014) en coproducció amb la Simfònica de Bergen.

En definitiva una àmplia i excitant proposta capaç d’interessar a públics d’allò més diversos, de la qual els anirem informant degudament des de La Finestra Digital.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies