Cabaret Victòria
6Valoració

“CABARET VICTORIA es un espectáculo de cabaret y revista teatral basado en la literatura fantástica del siglo XIX. Allan Poe, Tesla, Baudelaire, Honoré de Balzac, Hoffman, Gogol, Rimbaud, Julio Verne y un universo entero de iconos del siglo XIX se dan cita en este cabaret de aire SteamPunk, teatral y literario, rico en canciones corales, para dar vida a autómatas, viajes, inventos, miedos y figuras sobrenaturales que fascinaban al hombre de entonces, y que siguen presentes en la actualidad. El teatro se convierte así en una gran nave de viaje fantástico más allá del mundo, el centro de la tierra o la luna, para centrar su hoja de ruta en el alma humana.”

Per als que no estigueu familiaritzats amb el terme “SteamPunk”, l’estètica de l’espectacle és el primer que ens sorprèn i atrapa en entrar a la Sala Fènix. Penseu en una eclèctica barreja de roba victoriana amb diversos elements mecànics i industrials de l’era de la primera maquina de vapor. El Capità i la seva tripulació ens donen la benvinguda al seu vaixell, una sala a tres bandes decorada amb tot de dibuixos relacionats amb la literatura fantàstica de l’època. Tot i que al públic ningú porta les ulleres rodones amb vidres sèpia i el bombí de rigor per l’esdeveniment, la calidesa i l’humor de la benvinguda fan que de seguida tothom es senti com a casa.

Cada escena és una visió particular d’un dels autors i novel•les que mencionaven abans, i la posada en escena té un vincle molt fort amb els recursos de la Commedia dell’Arte, especialitat de Felipe Cabezas, que ha co-dirigit la peça i interpreta el paper del Capità. Es tracta doncs d’una delícia per als amants de la teatralitat més pura i desenfadada; amb l’ús de màscares, recursos mímics, espai per d’improvisació amb el públic i una forma d’explicar històries que no pretén amagar la “trampa” escènica sinó que ens la mostra, i d’aquesta manera es fa realment màgica. Les diverses habilitats dels intèrprets: Nelo Sebastián, Alba Valldaura i Elena Visus es tradueixen en narracions molts variades, amb un sentit de l’humor irresistible.

Cabaret Victòria Sala Fènix

La música original de Pere Cabaret acompanya tota l’acció, afegint atmosferes i efectes. Les seves cançons serveixen de transició durant tot el viatge, al més pur estil de la revista. Tot i cantar els temes amb molta dignitat, és una llàstima que la companyia destaqui molt més per les seves dots interpretatives que no pas vocals.

Marxem amb la sensació que la segona part de l’espectacle es queda un pèl curta respecte a la primera, per una qüestió de ritme (potser la bona arrencada crea expectatives massa altes) però esperançats perquè aquest tipus d’espectacle trobi un lloc a la ciutat. Cabaret Victòria és un viatge per als amants del teatre en estat pur, de la novel•la fantàstica, i del bon humor (en tots els sentits).


Es pot veure a: Sala Fènix
Intèrprets: Alba Valldaura, Elena Visus, Nelo Sebastian, Felipe Cabezas i Pere Cabaret.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies