Batman: Especial Detective Comics 27 - 75 años de Batman
7Valoració

75 anys no es fan cada dia. Encara que no ho sembli, Batman només té ja 75 anys: fa ja set dècades que va començar el seu viatge, però sembla poc temps a la vista de la popularitat collida durant anys, equiparable a la de Sherlock Holmes, per exemple. Així doncs, el setantè cinquè aniversari de l’heroi no podia celebrar-se amb un simple número mensual, i és per això que diversos autors s’han reunit en el número 27 de Detective Comics de The New 52, per poder fer honor a aquests 75 anys d’experiència heroica.

Potser sigui una mica exagerat suposar que Flashpoint i el reboot de DC Comics estiguessin preparats per arribar a aquest número. Però quan penses en l’extremada estimació que li tenen els guionistes a aquest personatge i el rentable que li surt a l’editorial, conclueixes que l’arribada de Detective Comics 27, el gener de 2014, a les tendes de còmics nord-americanes per iniciar l’any commemoratiu de Batman, no ha estat un fet tan casual. Tot i que, això sí, a ECC Edicions, el fet d’anar cinc mesos endarrere els ha sortit a la perfecció amb aquest número, traient-lo a la venda precisament aquest maig.

Aquesta edició especial ens ofereix la versió original de la primera aparició del Cavaller Fosc a El Cas dels Magnats de la Química, escrita i dibuixada per Bill Finger i Bob Kane, respectivament, i la contraposa amb la nova versió de Brad Meltzer i Bryan Hitch. Aquesta segona, una modernitzada reinterpretació, es basa simplement a explicar la mateixa història, incloent-hi només una mica més de profunditat (amb una excessiva reiteració de “ho faig perquè…”, que en certs moments sona a John McClane a Live Free or Die Hard), localitzant-la a ACE Chemicals i presentant-nos a un nou Alfred Stryker vestit de lila que riu molt.

Portada Original del "Detective Comics" núm.27 amb Batman

A partir d’aquí, se’ns presenten cinc petites històries autoconclusives escrites i dibuixades per autors de la talla de Greg Hurmitz i Neal Adams. Aquests creadors ens ofereixen un efímer viatge per les diferents etapes de Batman, de forma molt general, fins arribar a l’actualitat; narració en la qual es pot destacar el magnífic ús dels llapis per parts d’Adams per adaptar l’atmosfera a l’estil de l’època en què succeeixen. També brinden el seu tribut a l’heroi els creadors Peter J. Tomasi i Ian Bertram, amb una història que reflecteix com, per molt que passin els anys, Batman seguirà sent l’únic que pugui tenir Gotham sota control. Després d’ells, arriba el torn del polifacètic Francesco Francavilla, amb quatre pàgines en què costa trobar realment la rellevància dintre del tom sencer. Per sort, Mike W. Barr i Guillem March ens expliquen, mitjançant la veu del Fantasma Errante, com seria un món sense Batman, sense la mort dels seus pares; una idea ja utilitzada, però que ens deixa un bon sabor de boca en descobrir el sacrifici de Bruce Wayne (semblant al de Barry Allen al final de Flashpoint).

Portades alternatives del número especial pels 75 anys de Batman del "Detective Comics 27". I vinyetes.

Però així com ens podríem haver quedat amb un somriure de satisfacció en aquest punt, Scott Snyder i Sean Murphy decideixen acabar el monogràfic, deixant-nos amb les celles arrufades per la rebuscada complicació que ens presenta el seu episodi, amb tocs de ciència-ficció i mística.

En general, és una bona edició. Tot i així, no tant com podria haver-ho arribat a ser, ja que sembla que pensessin més a omplir pàgines que en explicar bones històries. Amb Legends of the Dark Knight els va sortir millor. Ara només hem d’esperar 25 anys per veure si milloren els números commemoratius.


Editorial: ECC
Pàgines: 96
Preu: 12,95 €
Guió: Bill Finger, Bob Kane, Brad Meltzer, Francesco Francavilla, Gregg Hurwitz, Mike W. Barr, Peter Tomasi, Scott Snyder
Dibuix: Bob Kane, Bryan Hitch, Francesco Francavilla, Guillem March, Ian Bertram, Neal Adams

Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies