Aquest matí a les dotze la seu de l’Escola Aules vibrava amb la il•lusió, nervis i expectació de tota la jove companyia del musical “Per sobre de totes les coses”, versió catalana de “BARE: A Pop Opera” que s’estrenarà al Teatre Gaudí el proper 10 de Juliol.

Per sobre de totes les coses Teatre Gaudi

Il•lusió no és una paraula emprada a la lleugera; ja que es tracta d’un projecte, ens explicava el director Daniel Anglès durant l’acte de presentació, que ha nascut exclusivament de la voluntat dels actors que han acabat contagiant aquesta il•lusió a tot l’equip directiu. Un projecte que Anglès ha anomenat “descabellat”, mentre destacava que corren temps difícils pel gènere musical al nostre país, on econòmicament el tipus de teatre musical a gran escala que es produeix en altres països resulta inviable.

La història de “Per sobre...” és per tant doble: Per una banda hi ha l’argument, on Peter i Jason, estudiants de la mateixa escola catòlica, intenten conciliar el seu amor secret amb l’entorn conservador en que viuen. De l’altra, és la història d’uns joves que van anar a Londres a veure una representació de “Bare” i van tornar a Barcelona amb la resolució de comprar els drets, adaptar-la i muntar-la a la nostra ciutat.

Anglès agraïa a Ever Blanchett, director artístic del Teatre Gaudí, la seva creença en el gènere musical i la oportunitat que ara la sala brinda a la jove companyia Madam Teatre, amb vint actors i cinc músics en escena. “No té cap sentit i penses que no passarà mai” deia Blanchett, en referència als musicals, “però passa gràcies a gent engrescada.”

Els actors ens han fet un tast de la selecció musical de l’obra, amb un duet dels joves amants protagonistes Peter i JasonNus”, un duet que esdevé quintet “Un” i una peça més coral i coreogràfica per acabar: “Confessions” Pels qui coneixeu el musical, es pot dir que l’èxit del muntatge depèn de molts factors, entre els que destaquen no només les habilitats vocals i actorals dels intèrprets, sinó també la química adequada entre els protagonistes. Podem dir, tot i la “nuesa” de les tres cançons que hem vist a la sala d’assaig, sense cap suport escènic, que reuneixen tots els ingredients adequats.

Per sobre de totes les coses Teatre Gaudi

Finalment, hem parlat amb Marc Gómez, el responsable de la traducció i adaptació del text i les lletres al català, que també és l’actor que interpreta Matt. “És curiós perquè, per alguna mena de màgia, em sé més les rèpliques de la resta de personatges que del meu, és divertit” reia Gómez, “però també és còmode perquè sé el recorregut complert de tota la obra, ja que he estat qui més hores ha passat davant del text, junt amb Daniel Anglès, i és una gran experiència, això em permet aprofundir en l’obra d’una manera molt interessant per a un actor.”

El més difícil d’adaptar Bare és que és tot cantat, hi ha poques escenes de text i les que hi ha, estan fetes sobre música, per tant ha d’anar tot molt quadrat. Transmetre tota la història, tot el fil argumental en català, rimat, cantable i sense síl•labes de més, és el repte més gran.

Per acabar, hem volgut que ens resumís, per sobre de totes les coses (argumentals) quina és la essència, o el tema, del musical. “Crec que és trobar-se. Bare en anglès vol dir despullat, sol i despullat, i per això el tema és posar-se la roba, trobar la manera d’encaixar en el món, ja sigui personalment, sexualment, saber què faràs després de l’institut… Sí, trobo que és trobar-se, en el món, en la societat, en tu mateix.

Per fer més curta l’espera fins a l’estrena el 10 de Juliol, podeu visitar el blog oficial del musical  i seguir-lo a Twitter @persobredetlc.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X