"Les mans del drac" de Sebastià Bennasar
6Valoració

En aquesta novel·la Sebastià Bennasar uneix diferents trames per construir una història ambientada durant les celebracions de Sant Jordi. L’arribada del diable, uns terroristes que volen acabar amb el turisme a Barcelona i els assassinats d’uns escriptors són els elements que conflueixen en aquest llibre entretingut però que acaba resultant una mica breu.

Bennasar ens presenta una novel·la de gènere de caire més aviat paròdic o festiu. No és una obra sèria, està plena d’elements exagerats i canvis continus de registre que mostren la clara intenció d’oferir un llibre divertit, sense complexos, que aborda el gènere negre fugint de la seriositat.

L’autor uneix diferents trames ambientades a Barcelona en un dels dies més emblemàtics que pot viure la ciutat i que per complicar-ho més coincideix amb Setmana Santa. En aquest escenari, un periodista rep unes trucades anunciant diferents assassinats que tenen com a objectiu escriptors de més o menys èxit. En paral·lel un grup d’adoradors del diable vol aprofitar que també és diumenge de Gloria per donar la benvinguda al nou fill del diable. I per acabar d’arrodonir la trama, un grup terrorista inicia accions per destruir els monuments més emblemàtics de la ciutat i eliminar el turisme.

En un llibre tan breu mesclar tantes històries és una mica agosarat. L’espai per desenvolupar-les totes no és el suficient i això acaba fent mal al llibre, que en la part final cau en una concatenació massa ràpida de desenllaços, narrats amb pressa i menys elaborats del que seria desitjable. La falta d’espai també afecta les diferents explicacions i descripcions al llarg de l’obra i el que és bo per atrapar al lector i guanyar ritme és dolent en termes d’ambientació.

Problemes a part, “Les mans del drac” és un llibre sense complexos, molt divertit i que es llegeix amb ganes perquè té bones idees. L’ús de la cultura catalana com a arma de lluita contra el diable, el viatge del periodista per un món de caos i desconcert o les accions dels terroristes són elements que ajuden a mantenir l’atenció i contribueixen al bon desenvolupament de la història.

Sebastià Bennasar volia fer un llibre divertit i ho ha aconseguit. Dir que ens hauria agradat que la novel·la fos una mica més llarga és positiu però és a la vegada una oportunitat perduda de donar més fons a aquesta entretinguda obra.


Editorial: Llibres del Delicte
ISBN: 978-84-941064-3-9
Pàgines: 128
Preu: 13,95 €

SEBASTIÀ BENNASAR (Palma, 1976), és llicenciat en Humanitats (Pompeu Fabra, 2009), màster en Història del Món (Pompeu Fabra, 2009) i està estudiant els lligams entre història i novel·la negra catalana per al seu doctorat. Tot i que ha conreat altres gèneres com la novel·la, el relat breu, la poesia i la no ficció, té una trajectòria notable al voltant del món negre i criminal, com palesen l’estudi Pot semblar un accident (Meteora, 2011) i la crònica 501 crims que has de conèixer abans de morir (Ara Llibres, 2011). També ha escrit les novel·les negres El botxí de la ciutat de Mallorca (Lleonard Muntaner, 2000); Cartes que no lliguen(Hiperdimensional, 2005); Jo no t’espere (El Gall, 2008); Mateu el president(Cossetània, 2009) i La mar no sempre tapa (Moll, 2011, premi Vila de Lloseta).

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies