Pis Mostra
5Valoració

La crisi immobiliària arran la bombolla de la construcció ja s’ha convertit en tòpic a l’escena teatral. Un tema recurrent que sovint protagonitza notícies, pel•lícules i llibres i que ara fa el salt al teatre per a ser teló de fons d’una comèdia romàntica, simpàtica, però que peca d’histriònica i previsible, dirigida per Juanjo Sánchez i produïda per Zoopa.

La dona eixelebrada (Mont Plans, la més autèntica i creïble dels intèrprets); l’amic gai (Daniel Cuello-Esparrell), l’amic anti-sistema (Rubén Ametllé) i l’amant i pare despreocupat (Carles Flavià) són els personatges que passen pel pis mostra, escenari de l’espectacle.

La parella novençana que els rep és la formada per Marc (Max Marieges) i Emma (Marina Gatell) que gaudeix dels primers mesos del seu matrimoni però que troba a faltar l’algaravia dels veïns a la seva finca. És el motiu pel qual exhibeixen el seu pis com si fossin els agents comercials de l’empresa constructora, ja que volen triar qui compartirà amb ells les despeses comunitàries.

Fins aquí, la comèdia té ganxo. Desperta curiositat per les hilarants situacions que pot generar i lliga l’actualitat més tangible de la nostra societat amb el teatre, un fet que s’agraeix. Però el text de Marieges (el protagonista és també el dramaturg) comença a fer aigües quan la comèdia s’endinsa en l’absurd de situacions difícils d’ocórrer en tan reduït espai i curt temps. Els personatges, tot i estar ben definits en els estereotips que representen, pequen d’histriònics i avorreixen en la seva previsió. No sorprèn res del que pensen ni com actuen perquè ja hem vist personatges semblants en situacions de comèdia similars. Una llàstima que una obra que fa passar una bona estona sigui, en bona part, una decepció.


Es pot veure a: Teatre Borràs
Text: Max Marieges
Intèrprets: Max Marieges, Marina Gatell, Carles Flavià, Mont Plans, Daniel Cuello-Esparrell i Ruben Ametllé.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X