Quan us parlen de música italiana encara penseu en Eros Ramazzotti o Laura Pausini? Torneu a pensar. Itàlia es farà sentir al Primavera Sound, demostrant que la realitat musical del país veí del Mediterrani conforma un panorama ben versátil i viu. Els promotors Buzz Supreme i l’agència Sfera Cubica han estat els decidits a fer sentir la veu italiana als diferents escenaris del festival seleccionant a dos grups d’estils diferents i interessants cadascun per qualitats pròpies: C+C=Maxigross i Junkfood.

C+C=MAXIGROSS

Aquest grup de 5 amics (que poden arribar a ser 22 si la ocasió ho requereix, segons el seu Facebook), porten des del 2009 experimentant, improvisant, col.laborant amb gent com Yann Tiersen, Emeralds o Matt Elliot, sumant petites actuacions i enregistrant el seu primer EP (“Singar”) entre col.legues als boscos de Lessinia. Aquella carta de presentació ja contenia talls tant interessants com “Low-Sir” i “The moka Efti Crazy Bar” que van acompanyar amb els seus divertits videoclips.

I com ja se sap que el bon rotllo i l’autoconvicció són bons ingredients per l’èxit, aquell senzill treball no va trigar a fer córrer la veu sobre l’interessant de la seva proposta. Una gira per tota Itàlia, el premi del festival Arezzo Wave i unes quantes actuacions a Nova York van acabar de consolidar la banda que l’any passat llençava el seu primer àlbum “Ruvian”.

C+C=Maxigross

Publicat l’abril de 2013, el disc és un compendi de 14 temes, enregistrats amb un 8 pistes analògic uns i en un estudi a la seva casa a les muntanyes altres, que deixen volar un esperit lliure i autèntic. Tots els components del grup canten i toquen, en diferents estils, en diferents idiomes (anglès, italià, castellà i cimbri) i amb diferents instruments que es van acompanyant com en la més genuïna jam session. “Pamukkale in E”, “Charleroi Poulet”, “Ten dark Wednesdays”, “Lesha! Keyoo! See-ya!” o “L’attesa di Maicol” són alguns dels temes del disc, capaços de passar de l’intimista folk a l’esbojarrat amb so de guitarres acústiques i elèctriques, bateria, banjo, flauta o teclats.

Una versatilitat que els C+C= Maxigross traslladen als seus directes, que solen ser variats i imprevisibles, passant de temes a capel.la i harmonies acústiques fins a improvisades sessions elèctriques amb tota classe d’instruments en les que sobretot es nota que s’ho passen molt bé fent el que fan.

El significat del seu estrany nom no el volen desvetllar, però la seva música si que la compartiran amb tots els que els vulgueu veure en qualsevol de les seves actuacions aquests dies:

  • Dijous 29 > Ray Ban Accoustic – Parc del Forum -19.00h
  • Divendres 30 > Primavera al Parc – Parc Ciutadella – 12.30h
  • Divendres 30 > Primavera Pro- La Seca Espai Brossa – 14.30h
  • Divendres 30 > Adidas Originals – Parc del Forum – 19:00h


JUNKFOOD

Els altres representants d’Italia seran els Junkfood, quatre nois de Sarna que porten en això de la música des de 2007. Des d’aleshores han guanyat reconeixement com a banda emergent en diferents certamens com el City of Bologna Festival of Arts, el Piacenza Jazz Festival, o el Super Stage a Faenza, el 2011.

Junkfood

La seva és una proposta experimental per la que utilitzen quatre instruments acústics el so dels quals transformen amb quatre dispositius electrònics en temps real. El resultat és tot un exercici d’inventiva sonora capaç de generar melodies instrumentals post-rock que veuen de diferents estils que van de la psicodèlia, l’electrònica refinada, el mathcore o l’ambient d’influencies escandinaves.

Arriben al Primavera amb nou disc publicat aquest mateix any amb el nom de “The cold summer of the dead“, que conté talls com “Days are numbered“, “The Maze” o “Below the belt“. Però el seu és un disc concebut pel directe on poden desplegar tota la potència i deixar volar l’esperit oníric de les seves peces a través de vents, percusions i cordes.

Hi haurà tres ocasions per veure i sobretot viure el seu directe:

  • Divendres 30 > Primavera Pro- La Seca Espai Brossa -12.15h
  • Dissabte 31 > Primavera al Parc – Parc Ciutadella – 12.00h
  • Dissabte 31 > Adidas Originals – Parc del Forum – 2.00h

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies