Titanium
9Valoració

Flamenc, hip hop i break dance. Aquesta és la proposta de Rojas&Rodríguez (Ángel Rojas i Carlos Rodríguez) a través de la seva darrera producció Titanium. 13 homes dalt de l’escenari, entre ballarins i musics, que fusionen estils de dansa i música tan diferents sense cap tipus de límit a la fusió i a la innovació.

Passió, intensitat, força, innovació i creativitat. Aquestes són les paraules que qui escriu escolliria si hagués de descriure aquest espectacle. I és que, mancada de coneixements que em permetin avaluar de forma tècnica un espectacle de dansa d’aquest calibre, m’he de guiar necessàriament per les emocions i sensacions rebudes durant l’hora i mitja de durada de l’espectacle.

Titanium és una batalla continua dalt de l’escenari de diferents “éssers”. “Éssers” que identifiquem per una indumentària determinada, que es repten, s’al•lien, es persegueixen i es fonen en determinats moments, sense que puguem arribar a determinar en cap moment quin és exactament el motiu d’aquesta lluita, ni tan sols si existeix un fil conductor més enllà d’una prossecució de números de ball de resultat espectacular que aconsegueixen seduir l’espectador. L’espectacle s’inicia de forma intensa amb un número en el que els ballarins es serveixen d’una goma elàstica damunt de l’escenari per escenificar un ball de tall malabarista. Aquest és tan sols un aperitiu del que vindrà a continuació, amb una intensitat creixent per culminar en un final coral que posa al públic dempeus. Passió i magnetisme en estat pur.

Titanium sorprèn i treu nota en una originalitat aconseguida després de llargues hores de treball, per aquesta cerca constant en el moviment. Encara que la fusió no és quelcom que a dia d’avui pugui sorprende’ns de per sí donat que, en major o menor mesura, és difícil que no trobem elements de diferents disciplines o estils en qualsevol espectacle, la particularitat de Titanium és que conserva l’essència de cadascuna de les disciplines que barreja sense diluir-la, donant-nos a entendre que entre les mateixes existeixen més vincles dels que podríem pensar.

Rojas&Rodríguez Titanium Caser Calderón

Rojas&Rodríguez neix l’any 1996 i després de 14 espectacles segueix fidel a l’objectiu de la companyia consistent en la cerca d'”una forma diferent d’entendre el moviment, la creació, el plantejament escènic, la il•luminació i l’espai sonor”. La seva proposta inconformista es coneix amb el nom de Nuevo Ballet Español i ha recollit nombrosos guardons. Amb Titanium incorporen les danses urbanes a la seva cerca continuada. L’espectacle es va estrenar amb gran èxit el passat 15 de juny als Teatros del Canal, dins del Festival Suma Flamenca de la Comunitat de Madrid i podem veure’l fins el proper 1 de juny al Teatre Caser Calderón de Madrid.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies