El Saló del Còmic de Barcelona és un dels esdeveniments que tots els aficionats al còmic esperen, el festival dedicat a la historieta més important del nostre país. Autors, exposicions i novetats omplen el recinte de Fira de Barcelona. Del 15 al 18 de maig als palaus 1 i 2 de la Fira tenim una cita per descobrir aquest mitjà per explicar història i fer-nos amb els nostres còmics favorits.

Aquest any les exposicions s’aproparan a una gran diversitat de gèneres. En primer lloc “80 anys de Popeye el marí”. Popeye el marí és una icona de la cultura pop, famós gràcies a les sèries de dibuixos animats. Però aquest llegendari personatge va tenir el seu origen i desenvolupament en el còmic. El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona vol retre un afectuós homenatge, amb una exposició on es podran veure tires de còmic de diferents èpoques, així com marxandatge d’època i actual.

“Vinyetes Autobiogràfiques” pretén evidenciar una tendència que cada vegada s’està fent més present al món del còmic en aquests últims anys: la historieta autobiogràfica. I ho fa concentrant-se en els autors espanyols, en una selecció d’originals que revisa les vinyetes autobiogràfiques dels autors autòctons des dels seus inicis fins al moment actual. Podrem veure obres d’Enric Sió, Joan Mundet, Enric Gallardo o Moderna del Pueblo.

rubendelrincon

“Adobo”. Fanzine de còmics underground amb extra de cafeïna”, així s’autodefineix aquesta publicació, guanyadora del Premi al Millor Fanzine al passat Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L’exposició serà una mostra antològica amb material de tota la trajectòria d’Adobo, un fanzine que el 2012 va publicar el seu últim número, el 9, amb el títol d’Adobo Final, un especial amb 160 pàgines que incloïa dos quadernets i una exclusiva col·lecció de cromos. En els seus cinc anys de vida, Adobo ha apostat per un producte tècnicament molt ben elaborat, i una selecció de material de creadors joves que aporten obres molt personals, sempre irreverents i provocadores. Nascut el 2007,Adobo ha publicat historietes d’autors com Alexis Nolla, Claudio Buenafuente, El otro Samu, Fresús, Joaquín Aldeguer, Marc Torices, Moig H, Nacho García, Néstor F., Pablo Muñoz, Nathan, Pau Anglada, Elenilla, Kwyjibo o Joseba Glorieta.

fanzine-adobo4

“Lobezno. La maduresa de l’heroi”. La seva imponent figura va aparèixer per primera vegada en els números 180 i 181 de The Incredible Hulk (octubre i novembre de 1974), en una història escrita per Len Wein i dibuixada per Herb Trimpe. Lobezno, doncs, celebra el 2014 els seus primers 40 anys d’història. El 1975, esdevé membre de la Patrulla-X. A poc a poc, la seva forta personalitat es va anar imposant, fins que el 1988 va obtenir una col·lecció pròpia . Des de llavors, la fama de Lobezno s’ha incrementat, fins al punt de protagonitzar en solitari alguna de les pel·lícules de la franquícia X-Men. A part de la seva condició de mutant, posseeix una cobertura d’Adamantium sobre el seu esquelet, el que el fa gairebé invulnerable, i és capaç de autorregenerar-se de tot tipus de ferides. Els seus urpes retràctils el converteixen en un enemic ferotge i perillós, i el seu cinisme i caràcter extravertit i complex fan d’ell una espècie d’anti-heroi.

“Còmics en guerra”. Al llarg de la seva història, els còmics han reflectit d’una forma o una altra els conflictes bèl·lics de la humanitat. Des de l’Antiguitat fins a les guerres actuals, guionistes i dibuixants han utilitzat com a teló de fons les conteses històriques, aportant tractaments que van des de les visions més fidedignes fins a les paròdiques, passant per les que potencien els valors heroics o humans, i fins i tot les visions més crítiques. De fet, el bèl·lic és un dels gèneres més retratats en la historieta. Aquest any tenen lloc diverses commemoracions com el centenari de l’inici de la I Guerra Mundial, el 75 Aniversari de l’inici de la II Guerra Mundial, el 75 aniversari de la fi de la Guerra Civil Espanyola i el Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió Espanyola i de l’11 de setembre de 1714.

guerra

I també tindrem exposicions dedicades als 75 anys de Batman i als guanyadors de l’anterior edició, Miguelanxo Prado, Purita Campos i Oriol Hernández.  Però el Saló del Còmic no és només les exposicions. Al recinte de la Fira de Barcelona ens esperen una gran quantitat d’autors per signar-nos una de les seves obres o, si tenim sort, fer-nos un dibuix. Altres activitats com els videojocs, el taller de còmic o els debats i conferències serveixen per completar el gran menú d’un llarg cap de setmana dedicat a un mitjà ple d’idees i de potencial per explicar històries.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies