La dama de les camèlies
9.5Valoració

Ells ulls de Nausicaa Bonnín omplen la sala Joan Brossa de La Seca amb la seva sola presència. El seu domini, l’elegància i la veu tronadora són les armes de la jove actriu per transformar-se en la creïble dama del text de Dumas.

El vermell del vestit insígnia de Marguerite Gautier és intens i apassionat. Com el personatge que construeix l’actriu Nausicaa Bonnín (Barcelona, 1985), que interpreta brillantment a la protagonista d’aquesta dama de les camèlies sota la direcció del seu pare, Herman Bonnín, i amb dramatúrgia de la seva mare, Sabine Dufrenoy.

Al París de meitats del segle XIX, Marguerite és la dona més desitjada: els homes l’anhelen i les dones idolatren i admiren la seva posició. Però sota l’aparença de diversió de les seves festes i l’opulència del seu mode de viure, hi ha una dona malalta, condemnada a ser l’amant de tots però l’enamorada de ningun. Amb amics que l’adulen com la Prudence (la gran Montse Guallar) o Gaston (Joan Sureda) i homes que desitgen posseir-la, com Varville (Toni-Lluís Reyes), Marguerite se sent segura però infeliç en una situació que domina.

Però quan l’amor d’Armand (Albert Prat) trenca la seva estabilitat, descobreix que construir un nou present no és tan fàcil. Prejudicis, imposicions culturals, religioses i de classe són obstacles que incideixen en la seva nova vida com espines a les camèlies que Marguerite tant estima.

Amb un escenari nu, la interpretació de tots i cadascun dels intèrprets vesteix l’obra. Amb ajuda d’un vestuari de línies senzilles, els vestits són com un actor més que permeten entendre, sobretot, els estats d’ànim de la protagonista a cada moment. Signats per la dissenyadora Maria Roch, són l’escenografia perfecta.

La dama de les camèlies La Seca Espai Brossa

La llum, la coordinació del moviment dels actors a l’escenari com si es tractés d’una coreografia, són part de l’atracció del muntatge. I per damunt de tot, el text. Adaptat al nostre temps, però sense perdre l’essència, els diàlegs construeixen una història romàntica amb una heroïna de carn i ossos que conquista al públic, igual que als amants, amb la primera desfilada. Sensual i melancòlica, Bonnín és la camèlia perfecta.


Es pot veure a: La Seca Espai Brossa
Text: Sabine Dufrenoy
Intèrprets: Nausicaa Bonnín, Albert Prat, Joan Sureda, Toni-Lluís Reyes, Òscar Intente, Laia de Mendoza, Montse Guallar, Pep Jové, Joan Anguera, Anna Gonzalvo i Aida Oset.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies