Magnetismes
6Valoració

“Dos veïns al terrat d’un edifici. Una trucada inoportuna. El retrobament inesperat entre dos vells amics. Tres situacions que podrien passar ara i aquí. Històries creuades que s’atrauen o es repelen per una força inevitable.”

Aquesta és la premissa de la dramatúrgia d’Elisenda Guiu; tres encontres entre tres parelles d’individus que, tot i semblar casuals, amaguen en la seva raó de ser una força magnètica inevitable que els condueix a trobar-se, o en alguns casos, a separar-se; segons la orientació positiva o negativa de cada element. Cristina Solà, Ignasi Capmany, Ignasi Guasch, Ruth Llopis, Sergio Alonso i Isidre Montserrat donen vida als sis pols magnètics d’aquesta proposta.

El text, gens pretensiós, parla de tu i mira als ulls d’un espectador que de ben segur s’ha trobat en més d’una de les situacions que planteja; un moment de crisi personal, emocional, laboral o fins i tot total; un moment on trobar la decisió encertada sembla impossible però alhora entren en joc alguns elements que no podem controlar i que tenen una influència important en el camí que acabem prenent. Personatges quotidians d’una generació d’avui (i m’atreveixo a parlar de generació tot i abraçar dels 20 als 40 anys), que viu a la Barcelona d’avui, i que es planteja el futur amb les circumstàncies de crisi que són particulars i úniques d’avui.

Tot i haver-hi algunes escenes que semblen massa llargues, seria difícil escollir prescindir de cap moment en concret, ja que la cadència és necessària per arribar a conèixer profundament els personatges i per poder assaborir la versemblança de les situacions que plantegen (arribar a una conversa profunda i creïble entre dos desconeguts requereix temps).

Magnestismes Teatre Gaudí Barcelona

La direcció de Pepa Fluvià ens introdueix al món de Magnetismes mitjançant una sèrie de curtmetratges de presentació abans de cada escena, que ens situen en l’espai vital dels personatges i ens fan saber algunes característiques claus de cadascun d’ells. L’espai escènic compta amb una combinació intel•ligent d’elements clau que permeten, sense fer-hi cap canvi d’escenografia, situar-nos en els diferents espais on succeeix l’acció; un terrat, el despatx d’una operadora telefònica, una cantonada, l’apartament d’en Marc on té la seva bicicleta estàtica, un bar musical.

En quant als intèrprets, que treballen a fons els matisos més delicats de les relacions humanes, brillen especialment les dots còmiques de la Cristina Solà així com la força d’Ignasi Capmany. Magnetismes es pot veure al Teatre Gaudí fins al 8 de Juny.


Es pot veure a: Teatre Gaudí
Text: Elisenda Guiu
Intèrprets: Cristina Solà, Ignasi Capmany, Ignasi Guasch, Ruth Llopis, Sergio Alonso i Isidre Montserrat.

2 Respostes

 1. oriol

  Ahir vaig assistir al teatre Gaudí a veure Magnetismes i trobo encertada la crítica. El que em confon és els actors que destaques respecte els personatges que vaig veure. La Cristina sí la reconec, però l’Ignasi al que et refereixes qui és? El Marc o el Jofre? Jo a tots dos els vaig trobar intensos.

  Respon
 2. Serena Altair

  Gràcies pel comentari!

  Jo em referia a Ignasi Capmany, que interpreta al personatge de Jofre, que en la meva humil opinió va destacar per la seva constància i versemblança en la interpretació.

  Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X