Infecte
2Valoració

“Hi ha moltes classes de virus. Alguns estan formats per proteïnes i àcids nucleics. D’altres, per codis informàtics. També n’hi ha de més complexos: s’anomenen persones. Persones com el Víctor, que ha envaït el pis del Martí, s’ha apoderat del seu ordinador i ha seduït la Sandra, la seva ex. Ja només falta que el Víctor contregui un virus informàtic perquè la infecció sigui absoluta i devastadora.”

L’autor Alberto Ramos ens proposa una pregunta: Què passaria si un virus informàtic abandonés la seva forma binària i és tornés orgànic? Infecte gira en torn als canvis en les formes de comunicació i com aquests afecten també a les relacions personals, sobretot en la jove generació actual. Els paral•lelismes entre les dependències emocionals o personals, i les tecnològiques o virtuals, donen forma a tot l’argument. Al text abunden els acudits basats en l’ús de termes com Wikipedia, WhatsApp, Skype, smartphone i d’altres; així com l’eterna rivalitat entre usuaris de PC i de MAC.

La direcció d’Iban Beltrán porta la peça al gènere sitcom, o “comèdia de situació” tan popular per la influència de la televisió nord-americana dels anys 90. Les sitcom, però, comptaven amb dos recursos propis de les sèries: d’una banda la brevetat, de l’altra la continuïtat. La primera ajudaria a que la peça no fos tan repetitiva, amb escenes molt narratives. La segona, a la televisió permet l’espectador arribar a conèixer extensament els personatges i generar empatia amb els conflictes relativament banals que plantegen. És molt difícil al teatre, però, crear aquesta complicitat en noranta minuts i amb un tipus d’interpretació que no acaba de definir-se ni realista, ni còmic. Tampoc ajuden els nombrosos foscos funcionals com mètode de transició, que en ocasions s’allarguen molt per permetre als actors fer canvis en l’escenografia i sortir o entrar d’escena.

Infecte Versus Teatre

Infecte, interpretada per Clara Moliné, Dani Ledesma, Rafa Delacroix, Cristina Serrano, Rocío Arbona i Georgina Latre, és la primera de tres propostes d’autors emergents que Ever Blanchet, el director del Versus Teatre i Teatre Gaudí, ha programat a les seves sales pels mesos d’abril i maig. El Versus, que va estar a punt de tancar les seves portes fa dos anys però ha tornat amb empenta renovada després d’un període de reformes, aposta ara per “tornar als orígens” i “donar una oportunitat als nous talents” explicava Blanchet durant la roda de premsa.


Es pot veure a: Versus Teatre
Text: Alberto Ramos
Intèrprets: Clara Moliné, Dani Ledesma, Rafa Delacroix, Cristina Serrano, Rocío Arbona i Georgina Latre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies