Babet: Cuina a tres veus
5Valoració

“Fa 10 anys la Clara, l’Olívia, la Tina i en Xavier tenien un somni: obrir un restaurant al qual posarien de nom Babet. El restaurant de la cuina de les emocions. S’aixeca el teló. Les tres protagonistes es retroben en l’homenatge per la mort –en estranyes circumstàncies- d’en Xavier. Han passat 10 anys d’ençà que tingueren aquell somni. Res és com havia d’haver estat.”

Babet és una d’aquelles receptes on, bescanviant un sol ingredient per un altre diferent, el resultat obtingut és només una ombra del que hauria pogut ser. Es tracta d’una comèdia lleugera en un acte amb un gran potencial, ja que compta amb quatre intèrprets entregats, un text ben construït amb molts gags efectius, i una gran varietat d’estàndards del jazz molt ben adaptats. L’ingredient que falla, però, és el tipus d’interpretació triat, i no pas per falta de talent de les actrius, que tot i així en treuen tot el partit que poden.

Aquest estil d’interpretació gratuïtament exagerat i estripat però sense arribar a ser sarcàstic, tot i causar alguns moments de rialla, en general funciona en detriment del públic i de l’espectacle. Per desgràcia es tracta d’un estil molt utilitzat en teatre musical, però potser la intimitat que genera un espai petit com el Versus demana un grau més alt de versemblança emocional. Durant el medley de l’amor, les tres actrius ens regalen alguns moments de veritat interna, màgics, tant valuosos com les rialles de la resta de l’espectacle.

Cal lloar els arranjaments de les cançons que ens permeten gaudir de les excel•lents veus d’Anna Ponces, Maria Viñas i Èlia Corral, cuinant delicadament perles del jazz com “Cry me a river”, “I got rythm” o “Now I’ve seen the light.

Posant per banda unes transicions entre escenes a vegades desafortunades i un fals final que allarga innecessàriament la peça, es tracta d’una bona estona, amb riures i bona música, i amb una dolça sorpresa final. Babet és al Versus fins al 4 de Maig.


Es pot veure a: Versus Teatre
Text: Les Cot
Intèrprets: Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral.

Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies