"La botiga vintage Astor Place" de Stephanie Lehmann
7Valoració

Stephanie Lehmann ens trasllada a Nova York, on dues dones valentes i emprenedores, però de temps diferents, viuen moments vitals molt semblants de les seves vides. Unides per un diari i, potser, per alguna cosa més, “La botiga vintage Astor Place” ens mostrarà la seva lliuta.

Nova York, 2007: quan l’Amanda, propietària de la botiga de roba vintage Astor Place, visita una vella dama de l’alta societat novaiorquesa per comprar-li uns vestits antics, no sap que un dels objectes li revelarà un passat ple de secrets.

Amagat enmig de les vores cosides a mà d’un maniguet de pell, l’Amanda descobreix un diari del 1907. Pertany a l’Olive Westcott, una jove rica que va viure a Nova York fa més de cent anys. En contra dels costums de l’època, l’Olive no volia casar-se i tenir fills, sinó que so­miava convertir-se en cap de compres d’uns grans magatzems. La mort sobtada del pare i la crisi financera de principis de segle, però, la van arrossegar fins a les portes de la pobresa. Envoltada de noies treballadores, va haver de lluitar per sobreviure i adaptar-se a un món completament diferent del que ella coneixia.

A mesura que avança en la lectura del diari, l’Amanda descobreix que la seva vida i la de l’Olive tenen molt en comú i s’adona que amb quaranta anys ja és hora que ella també resolgui els dubtes pendents sobre la relació que manté, encari el futur i tiri endavant la botiga.

“La botiga vintage Astor Place” és la història de dues dones valentes i emprene­dores que, tot i estar separades per un segle, estan unides pel talent i lluiten per aconse­guir els seus somnis. No és pot negar que és un llibre femení i amb un punt feminista però sense que això el converteixi amb un llibre que carrega contra els homes. Les protagonistes són dones miren de trobar el seu lloc, aconseguir els seus somnis, mantenint-se fidels a elles mateixes.

El llibre de Stephanie Lehmann alterna capítols en l’any 2007 amb capítols al 1907 mentre ens mostra dos instants de les vides d’Olive i Amanda. Dues protagonistes separades per un segle però que viuen situacions paral·leles i que mantenen un lligam entre màgic i esotèric iniciat amb la trobada d’un diari. La història d’Olive m’ha fet recordar sèries com “The Paradise” o “Mr. Selfridge”. Et trasllada al Nova York de principi del segle XX, per mostrar-te com era de difícil per les dones aconseguir viure de manera independent en una ciutat dels gratacels abans que aquests hi fossin, els inicis de les grans superfícies comercials i els primers instants de l’alliberament de la dona. La història d’Amanda és més un capítol de “Sexo en Nueva York”, una dona independent però lligada a una relació que no li permet avançar com voldria. Totes dues són històries atrapen, que et fan sentir còmplice de les dues protagonistes i solidàries dels seus problemes.

Però aquest llibre encantador té un gran problema, sabeu quin és? Deixa amb ganes de més. Vols saber com continua, que passa amb Olive i Amanda, com quan acabes una temporada d’una sèrie i voldries que ja existís la següent. No crec pas que la Stephanie Lehmann em llegeixi, però si escriu una continuació, jo me la llegiré encantada.


Editorial: Grup 62
ISBN: 978-84-297-7221-0
Pàgines: 448
Preu: 18.90 € (ebook: 12.99 €)

“La botiga vintage Astor Place” és la cinquena novel·la de Stephanie Lehmann, que va néixer en San Francisco i va estudiar filologia anglesa en les universitats de Berkeley i Nova York. Amb tan sols dotze anys va descobrir la seva passió per l'escriptura i es va obstinar a publicar en la revista American Girl. Malgrat que en aquell moment no ho va aconseguir, anys més tard es va convertir en una famosa escriptora. Aquesta novel·la s'ha publicat en mitja dotzena de països. Actualment resideix a Nova York.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies