Byzantium
7Valoració

Neil Jordan ens convida a veure una història de vampirs diferent, una aproximació més profunda a aquest tema massa vegades reinterpretat . De gran inspiració romàntica i gòtica, “Byzantium” és una pel•lícula elegant i emotiva però sense oblidar la sordidesa.

Dues dones, Clara i Eleonor, es muden a un hotel a prop del mar amb la intenció de guardar el secret de la seva longeva vida.  Amaguen una vida paral·lela i estan acostumades a fugir i a començar de nou. En el fons, però, tenen formes de comportar-se i aspiracions totalment diferents i això posarà en perill la seva existència.

Fidel al seu estil, Jordan presenta una història, basada en una novel·la de Moira Buffini, que el director porta al seu terreny i ens recorda a les seves produccions anteriors. La narració és pausada, se centra en els detalls i inclou múltiples flashbacks que ens ajuden a entendre l’origen de les dues protagonistes. La càrrega romàntica de la narració és l’eix que vertebra tota la història, serveix com a element més distintiu i ens permet gaudir d’una història amb certa profunditat i un bon desenvolupament. En la part més negativa, certs moments de lentitud i una veu en off que acaba resultant bastant irritant.

BIZANTIUM

Saoirse Ronan i Gemma Arterton interpreten a les protagonistes amb precisió, remarcant les diferencies entre elles i la seva feina és bàsica per tal que la historia funcioni i sigui creïble. La resta de papers masculins estan molt més desdibuixats i serveixen únicament per remarcar les característiques de les dues dones i justificar els seus comportaments.

“Byzantium” no decep encara que té algun punt que mereix una revisió. Es podria millorar el ritme una mica però en conjunt ofereix una història immersiva i, afortunadament, més drama que sang i fetge.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies